Cofondatorul Woodstock anunta aniversarea a 50 de ani de la festival cu trei zile de muzica organizate la Watkins Glen

January 12, 2019
295 Views

Michael Lang, unul dintre cofondatorii Woodstock în 1969, a anunţat aniversarea a 50 de ani de la legendarul festival cu trei zile de recitaluri muzicale, ce vor avea loc în luna august la Watkins Glen, în statul New York, a informat miercuri revista Rolling Stone, citată de EFE.

“Se va cânta hip-hop, rock şi ceva pop, şi vor fi prezente trupe legendare ale acestui festival”, a spus Lang referitor la lista “eclectică” de artişti de pe afişul viitorului Woodstock, programat între 16 – 18 august, şi care mizează pe prezenţa a peste 40 de grupuri.

Lang şi-a exprimat dorinţa ca publicul să fie reprezentat de toate generaţiile, cum s-a întâmplat la evenimentul aniversar din 1994, participanţii putând beneficia de cazare tip “glamping”, care îmbină tendinţa glamour cu campingul, corturile fiind dotate cu “paturi king”, scaune şi veioză.

El a precizat că publicul va avea un acces mai uşor la toaletele mobile, “mai curate, mai spaţioase şi mai mari”, departe de peisajul dezolant de odinioară. A fost una din problemele ediţiei aniversare din 1999 a festivalului, care pe lângă salubritate s-a confruntat şi cu un deces de supradoză şi cu numeroase cazuri de agresiune sexuală.

Acel Woodstock a fost comparat cu “un party MTV”, a spus organizatorul, precizând că anul acesta doreşte “să se revină la rădăcinile originale şi să existe mai mult control”.

Alegerea localităţii Watkins Glen se datorează faptului că festivalul original a avut loc de fapt, la Bethel, tot în statul New York. Festivalul din august 1969, descris ca ”trei zile de pace şi muzică”, este considerat unul dintre momentele cheie ale istoriei muzicii şi contraculturii anilor ’60.

Leave A Comment

%d bloggers like this: