Cenușăreasa revine duminică pe scena Teatrului „Puck”

January 12, 2019
222 Views

Teatrul de Păpuși ,,Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliul Județean Cluj, invită publicul interesat să ia parte duminică, 13 ianuarie 2019, de la orele 11.00, respectiv 12.30, la spectacolul ,,Cenușăreasa”, după câțiva ani de la ultima reprezentație. De asemenea, sâmbătă, 12 ianuarie 2019, de la ora 11.00, este programată o reprezentație a spectacolului „Ciobănașul cu ochi de stele”/ „A csillagszemű juhász”, în regia lui Attila Szabó.
Spectacolul „Cenușăreasa” poate fi vizionat într-o nouă versiune scenică a regretatei regizoare Mona Marian și se încadrează în tradiția Teatrului de Păpuși „Puck” de a valorifica marile povești ale literaturii universale. Spectacolul se impune prin tehnica mânuirii păpușilor, prin decorul și imaginile scenice rafinate și prin alternanța interpretativă marionetă – actor.
Întreaga viziune regizorală se bazează pe contrastul volumelor, marionetele și actorii jucând împreună pe scenă. Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.
Spectacolul a avut premiera în martie 1995. De-a lungul anilor, a fost invitat la numeroase festivaluri din țară și din țări ca Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina și Spania.
Scenariul este semnat de Alex Căprariu, scenografia de Virgil Svințiu și Epaminonda Tiotiu și ilustrația muzicală de Corina Sârbu. Distribuția este formată din Frunzina Anghel, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie.
Spectacolul se joacă în limba română, durează aproximativ 45 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 11.00, va fi prezentat spectacolul „Ciobănașul cu ochi de stele”/„A csillagszemű juhász”, cea mai recentă producție a secției maghiare a Teatrului „Puck”.
Eroul poveștii este un ciobănaș care se încăpățâna să nu dea ascultare poruncilor nesăbuite ale regelui său. În momente de acest gen, situația trebuie confruntată. Dar oare cum o putem confrunta? Putem oare să privim în ochii celui care tocmai deoache fără să amețim? Se pot oare stinge acei ochi, se pot oare întuneca acei ochi de stele? Căci nu-i poate stinge nici stupiditatea, nu-i poate închide teama, nu clipesc în fața ursului, nici a aricilor uriași, a coaselor ascuțite. Numai privirea fetei craiului umbrește un pic ochii aceia, cât pentru o clipă, dar numai și numai pentru ca după aceea să se uite unul la altul cu o privire și mai curată. Lumea e bună câtă vreme căile vieții sunt ghidate de astfel de ochi de stele.
Regia și scenariul sunt semnate de Attila Szabó, muzica de Csernák Zoltán Samu, iar păpușile, costumele și decorul de Miareczky Edit. Asistent de regie: Réka László. Asistent scenografie: Urbán Nikolett. Coregrafie: Fosztó András. Distribuție: Szabi Domokos, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Laura Pünkösti, Dorottya Balogh, Bondar și Kötő Áron. Spectacolul se joacă în limba maghiară. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Fotografia postată de Consiliul Judetean Cluj.
Fotografia postată de Consiliul Judetean Cluj.

Leave A Comment

%d bloggers like this: