Preţurile la apartamente, în creştere: Indicele Imobiliare.ro, la 1.239 de euro pe metru pătrat util

January 9, 2019
519 Views

Pe tot parcursul anului trecut, Indicele Imobiliare.ro a consemnat un avans de 6,4% al preţurilor, la finele lui decembrie 2018, suma medie solicitată pentru apartamentele noi şi vechi disponibile spre vânzare la nivel naţional ajungând la o valoare de 1.239 de euro pe metru pătrat util.
În schimb, Indicele Imobiliare.ro, anunţat marţi, arată o scădere cu 0,2% faţă de luna precedentă.
Spre comparaţie, preţurile apartamentelor au consemnat o marjă de creştere de aproape 11% în 2017 şi, respectiv, de 10,4% în 2016.
„Tendinţa de temperare a ritmului scumpirilor este, aşadar, cât se poate de evidentă, iar acest fapt reprezintă, desigur, un semn clar şi pozitiv al stabilizării pieţei, având în vedere că un ritm de creştere de 10% pe an este dificil de susţinut pe termen mediu şi lung”, au anunţat reprezentanţii Imobiliare.ro.
Daniel Crainic, director marketing Imobiliare.ro, a subliniat că anul 2018 pare a fi cel mai echilibrat an pe care l-a cunoscut piaţa imobiliară locală.

„Chiar şi în Cluj, avem o creştere de puţin peste 6%, care se înscrie în trendul anual naţional. Cu o evoluţie de +6% pe an şi o cerere stabilă, piaţa arată bine per ansamblul ei. Ne aşteptăm la un 2019 în care preţurile vor oscila destul de puţin în jurul valorii actuale. Tot în acest an vom vedea cu adevărat primele livrări de apartamente de generaţie nouă, post-criză, în toate oraşele mari din ţară. Este de aşteptat ca apetitul cumpărătorilor să crească pentru segmentul nou, în aceste condiţii”, a explicat Crainic.

Leave A Comment

%d bloggers like this: