Ponta îi anunță sfârșitul lui Liviu Dragnea

January 6, 2019
413 Views

Ponta face noi dezvăluiri despre alegerile prezidențiale. Liderul Pro România nu îl vede bine pe Liviu Dragnea. Acesta susține că nu este candidatul indicat pentru a-i face concurență lui Klaus Iohannis.

Prezent la Digi24, Ponta a declarat că nu va intra în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2019, dar că va susţine un candidat împotriva lui Klaus Iohannis.

„Liviu Dragnea nu poate să fie candidatul celor de centru-stânga, pentru că nu are absolut nimic în comun. Sigur, e şeful unui partid care are această denumire, dar prin comportamentul său, prin averea pe care o are, prin politicile naţionalist-populiste pe care le promovează, n-are nicio legătură. Și atunci, am discutat cu mulţi colegi, oameni care sunt de centru, de centru-stânga, dar care cred că o societate democratică din Statele Unite, Europa şi România trebuie să aibă nişte reprezentanţi adevăraţi ai ceea ce înseamnă dreapta, stânga şi care se confruntă în bătălie, aşa cum este cea pentru prezidenţiale, şi cred că singura soluţie – şi eu o voi susţine – este aceea ca toţi cei care suntem şi ne considerăm social-democraţi să găsim un candidat, să-l susţinem, un candidat care să intre în turul 2 cu Klaus Iohannis. Pentru că altfel, dacă va candida Dragnea, până la urmă e un blat. Toată lumea va şti că va fi ca în 2000: o să mergem toţi să-l votăm pe Iohannis, să nu iasă Dragnea, ceea ce nu se dovedeşte niciodată soluţia cea mai bună. Asta e previziunea mea şi am şi experienţa necesară, am şi capacitatea şi cunoştinţele politice şi mai am un avantaj: eu nu voi candida în acest an 2019 şi atunci pot să nu fiu interesat în mod direct, dar pot să fiu cel care coagulează tot ceea ce înseamnă forţe politice şi votanţi de centru-stânga pentru a susţine un candidat de centru, un candidat onest, un candidat normal, care să se lupte, sigur, în turul 2 cu domnul Iohannis”, a explicat fostul premier Victor Ponta.

Acest candidat, a precizat Victor Ponta, nu trebuie să fie neapărat membru de partid, ci trebuie să fie o personalitate „în primul rând cu un grad de cultură, de educaţie şi cu nişte valori care să fie europene”. În Europa, chiar dacă stânga sau centru-stânga nu mai are succesul pe care îl avea înainte, este necesară această bătălie de idei şi de proiecte, crede liderul PRO România.

Pe de altă parte, Victor Ponta îl avertizează pe Klaus Iohannis că şi dacă va mai câştiga un mandat, acesta nu va fi deloc uşor, pentru că se va confrunta cu o criză economică poate mai gravă chiar decât cea din 2010. „Vorbind foarte rece, foarte raţional, ce-şi doreşte dl. Iohannis? Să-l aibă pe Dragnea în turul 2, nu? Dar eu cred că şi dacă va câştiga un al doilea mandat de preşedinte, va avea în faţă situaţia pe care a avut-o Traian Băsescu în 2010: şi anume o criză pe care toţi cei care au mintea la ei, ochii deschişi şi urechile deschise o văd şi o simt. (…) Or , dl. Iohannis nu cred că vrea să fie preşedinte în al doilea mandat peste o ţară care trece printr-o criză economică şi politică, poate chiar mai gravă decât cea din 2010”

El crede că la alegerile prezidenţiale din 2019 va fi o bătălie care n-a mai existat în România: „între cei care cred că drumul României este spre Europa şi cei ca Dragnea, Vâlcov şi mulţi alţii care spun că să mai terminăm cu Europa, să mergem – nu ştiu – spre Rusia, spre orice altceva”, a spus Ponta.

Tocmai în perspectiva acestei crize economice care bate la uşă, fostul premier avertizează că România se confruntă şi cu o mare problemă de competenţă guvernamentală, pentru că „guvernul actual e probabil cel mai slab din punct de vedere al competenţei profesionale din tot ce a avut România”, dar pe de altă parte, Victor Ponta spune că n-a văzut nici la PNL, în opoziţie, un guvern gata format, cu oameni competenţi.”, a spus Victor Ponta.

Leave A Comment

%d bloggers like this: