Daniel Buda – Trântorii din guvernul PSD-ALDE umblă la borcanul cu miere al copiilor!

January 4, 2019
291 Views

Europarlamentarul Daniel Buda aataca dur din nou Guvernul Dancila

“România este codașa Europei la consumul de miere, cu toate că țara noastră se poziționează pe locul al patrulea în ceea ce privește producția de miere din Europa, apicultorii români fiind recunoscuți pentru mierea de calitate produsă. În ciuda unei nevoi stringente de a încuraja consumul de miere produsă de agricultorii români, Guvernul PSD-ALDE a decis să suspende timp de trei ani aplicarea Programului ”Mierea în școli”. Acesta a fost aprobat în formă nouă anul trecut și ar fi trebuit să intre din 1 ianuarie 2019, oferind elevilor câte un borcan de miere naturală polifloră.

Tăierea acestui sprijin financiar pentru crescătorii de albine din România reprezintă expresia disprețului față de un sector expus la multiple amenințări. Sectorul apicol este unul dintre cele mai vulnerabile sectoare din agricultură, fie doar dacă avem în vedere fenomenele meteorologice extreme, invadarea pieței europene cu produse melifere falsificate sau utilizarea, de multe ori irațională, a pesticidelor. Una dintre cele mai acute probleme rămâne răspândirea mierii contrafăcute pe piața internă, care este responsabilă pentru înjumătățirea prețului de achiziție al mierii în 2016 comparativ cu 2014, în special în principalele țări producătoare de miere, cum ar fi România, Bulgaria, Spania, Portugalia, Franța, Croația și Ungaria.

Apicultorii români se confruntă cu diverse practici ale concurenței neloiale, fiindu-le dificil să răzbată pe piața națională. Astfel, mai bine de jumătate din producția internă merge spre export, precum mierea, polenul, propolisul, lăptișorul de matcă, dar și mierea biologică. Apicultorii au nevoie de sprijin pentru a-și valorifica producția în România, iar programul ”Mierea în școli” era un instrument oportun pentru sprijinirea apicultorilor români. Din păcate, până și singurele sclipiri ale guvernanților PSD-ALDE sunt stinse de incompetența și ignoranța cu care aceștia ne-au obișnuit. “arata europarlamentarul Buda

Leave A Comment

%d bloggers like this: