Billboard a publicat topurile muzicii în 2018. Drake a depăşit toate aşteptările specialiştilor

December 30, 2018
412 Views

Vedetele muzicii din 2018 sunt nu numai canadianul Drake, Travis Scott şi Lil Wayne, muzicienii care au impus în fruntea topurilor Billboard 2018 acordurile hip-hop, continuând tendinţa de creştere a genului în clasamentele comerciale ale ultimilor ani, ci şi artişti ca U2 şi The Rolling Stones.
Drake, Travis Scott şi Lil Wayne sunt artiştii care au numărat cele mai multe piese în clasamentul Billboard Hot 100 în 2018. Potrivit Billboard, Drake a fost artistul anului 2018, dovedind că muzica hip-hop a devenit o prezenţă obişnuită pentru zona “mainstream” a industriei muzicale.
Cu toate că nu este tocmai o surpriză, reuşita lui Drake este cu atât mai mare cu cât, în 2018, au apărut materiale discografice noi semnate de Kanye West, Nas, Jay-Z şi Beyoncé.
Drake a depăşit toate aşteptările specialiştilor, fiind prezent în topuri la 35 de secţiuni, după ce a lansat “Scorpion”, al cincilea album de studio, iar piesele sale “God’s Plan” şi “Nice For What” au ajuns virale.
Punctajele care stabilesc poziţia unui artist în topurile Billboard pornesc de la reuşitele muzicianului în anul respectiv. Drake devine primul rapper care domină clasamentul Billboard după 12 ani. Singurii artişti hip-hop omagiaţi de Billboard la final de an au fost 50 Cent, în 2005 şi 2003, şi Nelly, în 2002.
Pe primele zece poziţii ale topului se mai găsesc Cardi B, Post Malone şi regretatul XXXTentacion, reprezentând tot genul care l-a impus pe Drake.


Leave A Comment

%d bloggers like this: