Clasamentul mondial al generozităţii: Ce trage România în jos

December 29, 2018
511 Views

România se află pe locul 102 din 144 de ţări în ediţia din 2018 a clasamentului mondial al generozităţii, realizat de Charities Aid Foundation, o fundaţie care are sediul la Londra.
Cea de-a noua ediţie a CAF World Giving Index a folosit date obţinute între 2013 şi 2017, pornind de la proporţia de cetăţeni dintr-o ţară care au anunţat că au ajutat un străin, au donat bani şi au participat la acţiuni de voluntariat în cursul lunii care a precedat răspunsurile la chestionarul fundaţiei.
Topul este completat de Australia, Noua Zeelandă şi Statele Unite ale Americii, cu 58%.
Potrivit clasamentului, România, cu 27%, se situează pe locul 102 din 144 de ţări.
România a punctat destul de bine la secţiunea dedicată ajutării necunoscuţilor (54%), clasament în care ţara noastră s-ar plasa pe locul 56. Dacă, în ce priveşte donaţiile în bani, românii s-au arătat destul de prezenţi, 20% declarând că au oferit diverse sume străinilor, în domeniul implicării în activităţi de muncă voluntară, România a ieşit spre capătul clasamentului, doar cinci alte ţări plasându-se mai jos.
Locul 139 ocupat de România la această secţiune a fost adus de un procent de numai 6% de răspunsuri pozitive la interogaţia privind voluntariatul.
“Am realizat CAF World Giving Index în ultimii nouă ani pentru că este foarte greu să îţi faci o imagine în alt mod cu privire la nivelul generozităţii în diferite ţări”, spune John Low, director executiv al Charities Aid Foundation

Leave A Comment

%d bloggers like this: