Cei care vor să facă împrumuturi bancare sunt vizați! Toți românii trebuie să știe asta

December 27, 2018
294 Views

În cursul anului 2018 au apărut diverse modificări în domeniul creditelor, pe care toți oamenii ar trebui să le știe. Astfel, ratele bancare ale românilor vor fi plafonate, tinerii pot obține credite fără dobândă, iar băncile trebuie să își informeze mai bine clienții și să găsească soluții împreună cu aceștia atunci când au dificultăți în a returna banii.

Mai jos sunt câteva schimbări în acest domeniu de care toţi oamenii ar trebui să ştie:

1. Tinerii cu vârsta de până la 26 de ani ce nu au venituri stabile sau care sunt în perioada studiilor pot, începând de la jumătatea lunii octombrie 2018, să beneficieze de credite fără dobândă de câteva zeci de mii de lei. Concret, aceştia pot, prin intermediul programului guvernamental “Investeşte în tine”, să obţină credite de până la 40.000 de lei. Suplimentar, dacă se angajează în perioada derulării creditului, tinerii vor putea să ceară încă 20.000 de lei, în baza unei simple adeverinţe de la angajator.

2. În cazul suspendării executării silite, banca nu mai poate bloca banii care intră în contul debitorului, a decis, în luna mai 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia a fost publicată în aceeaşi lună în monitorul Oficial, devenind astfel obligatorie pentru toate instanţele din România.

3. Proiectul de act normativ ce prevedea că băncile erau obligate să convertească în lei creditele acordate cetăţenilor în franci elveţieni a fost declarat neconstituţional în 2017. Astfel, acesta s-a întors în Parlament, iar în luna noiembrie 2018 a fost respins definitiv de Camera Deputaţilor.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: