RBL : Antreprenorii mici si salariatii vor plati costul masurilor fiscale ilogice ale Guvernului

December 21, 2018
180 Views

Revoluţia fiscală a Guvernului loveşte, în primul rând, în antreprenoriatul românesc, iar micul antreprenor şi consumatorul român vor achita creşterile facturilor aferente contractelor cu furnizorii de servicii de distribuţie de energie, gaze şi telecomunicaţii, care vor trece noile costuri în tarifele percepute, atrage atenţia organizaţia Romanian Business Leaders (RBL), într-un comunicat remis joi AGERPRES.
“Guvernul declanşează a două perioadă neagră pentru antreprenorii români, după criza din 2008 – 2012, prin măsurile fiscale adoptate pe final de an, fără consultare şi într-un mod care reconfirmă lipsa de respect şi dispreţul total faţă de mediul privat şi faţă de români. Revoluţia fiscală a Guvernului loveşte, în primul rând, în antreprenoriatul românesc şi în puterea companiilor româneşti să producă valoare pentru economie şi să plătească taxe, doar ca să mascheze incapacitatea guvernării să colecteze venituri la buget”, se spune în comunicat.
Potrivit sursei citate, micii antreprenori sunt cei care vor deconta în 2019 costurile mai mari cu energia, transportul mărfurilor, telecomunicaţiile şi cu dobânzile la credite.
“Spre exemplu, odată perceput, costul cu impozitarea activelor bancare va trece rapid în costul celor care sunt deja împrumutaţi sau care vor dori să se împrumute. Astfel, antreprenorii mici şi persoanele fizice vor achita de fapt nota de plată pentru ca Guvernul să colecteze rapid şi fără dureri de cap venituri bugetare suplimentare de 3,5 – 4 miliarde de lei prin suprataxarea a mai puţin de 40 de mari contribuabili, în loc să îşi facă treaba cu adevărat şi să strângă aceşti bani de la câteva mii de evazionişti fiscali. La finalul zilei, cei care plătesc sunt fix românul şi micul antreprenor, în numele cărora Guvernul pretinde că introduce toate aceste taxe. Micul antreprenor şi consumatorul român vor achita şi creşterile facturilor aferente contractelor cu furnizorii de servicii de distribuţie de energie, gaze şi telecomunicaţii, care vor trece noile costuri, fără doar şi poate, în tarifele percepute”, afirmă membrii RBL.

Leave A Comment

%d bloggers like this: