Doar ADAU este singura universitate din Azerbaidjan care pregătește profesioniști agrari!

December 17, 2018
1,378 Views

Relațiile diplomatice dintre România și Azerbaidjan au fost înființate la 16 iunie 1992. În perioada 29-30 octombrie 2002, delegația condusă de președintele României, I. Ilieski, a vizitat Baku. În perioada 1-4 aprilie 2003, ministrul apărării din Azerbaidjan, Safar Abiyev, a efectuat o vizită oficială în România. În perioada 27-30 mai 2003, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan V.Guliyev a efectuat o vizită oficială în România la invitația Ministerului de Externe al României M.Geoana.

În perioada 11-12 octombrie 2004, Ilham Aliyev a efectuat o vizită oficială în România. În timpul întâlnirilor, părțile au discutat perspectivele relațiilor bilaterale dintre Azerbaidjan și România, cooperarea regională și problemele internaționale. Ilham Aliyev și președintele român Ilham Aliyev au participat la ceremonia de deschidere solemnă a bustului lui Heydar Aliyev în parcul din 8 mai, în Ilieschi, București. În cursul vizitei au fost semnate 11 documente între cele două țări.

Azerbaidjan acordă o mare importanță relațiilor cu România. La 23 iulie 2005, prin intermediul ambasadei, guvernul Azerbaidjanului a oferit ajutor pentru produsele alimentare și pentru aprovizionarea medicală a satului de refugiat Qalats în cazul victimelor inundațiilor din România. De asemenea, Clujul din România și orașul Ganja din Azerbaidjan au colaborat cu mai multe proiecte în cadrul Proiectului European Tineret Capital. În plus, cele două țări pot stabili o cooperare în domeniul agriculturii. Din acest punct de vedere, putem remarca dezvoltarea agriculturii de stat din Azerbaidjan. Sectorul agrar, care este o prioritate în economia Azerbaidjanului, se află în centrul atenției președintelui Ilham Aliyev. Din acest punct de vedere, Universitatea Agrariană de Stat din Azerbaidjan a făcut unele activități în dezvoltarea sectorului agrar, a educației agrare și a științei, iar acest lucru se desfășoară în continuare. În ultimii ani, au fost pe deplin răspunzătoare renovările clădirilor de predare în conformitate cu standardele moderne, instalarea de noi laboratoare de învățământ și dormitorul de studenți de 520 de locuri, care a fost construit cu plăcere extraordinară. Acest lucru poate fi de interes pentru studenții români. Începând cu anul universitar 2013/2014, gradul de licență al ADAU cuprinde 11 specialități, inclusiv știința solului și agrochimie, agronomie, silvicultură, ecologie, biomasă și acvacultură, zootehnie, prin Ordinul Administrației Prezidențiale nr. 63 din 24 mai 2013, veterinar, agrochimie și așa mai departe. Admiterea studenților în specialități sa făcut numai pe baza ordinului de stat. Rectorul Universității este profesorul Ibrahim Jafarov. În 2008, numărul de studenți / profesori din cadrul universității (numărul de elevi per profesor) era de 5,1, în timp ce în prezent această cifră este de 11,1, în timp ce numărul studenților este de 10%, în timp ce în prezent este mai mare de 30%. Târgurile de absolvire se desfășoară anual la Universitatea din 2009. Ultima dată la târgul din 19 mai 2015 au fost oferite circa 150 de companii bine cunoscute, întreprinderi și fermieri ai republicii, 1174 posturi vacante au fost oferite absolvenților și 420 de studenți au fost acceptați de întreprinderi. La data de 7 mai, cu participarea Ministerului Agriculturii Agrolizarea OJSC și ADAU, a avut loc un târg de muncă la personalul didactic al Facultății de Medicină Veterinară și Zoo, unde au fost oferite 106 absolvenți de plasare a forței de muncă. Numărul de studenți care termină examenele la clasele “excelente” la ultimele sesiuni de examene este mai mare decât rezultatele sesiunilor anterioare, ceea ce reprezintă o indicație suplimentară a interesului elevilor în educație. ADAU este o alegere foarte bună pentru educația adecvată.

Leave A Comment

%d bloggers like this: