Presedintele Klaus Iohannis, dupa o intalnire cu Tusk si Sipila la Bruxelles : Asteptam o colaborare de succes in perioada presedintiei romane a Consiliului UE

December 14, 2018
270 Views

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu premierul Finlandei, Juha Sipila, despre preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, precizând că ţara noastră aşteaptă cu nerăbdare să aibă o colaborare de succes cu partenerii europeni pe perioada acestui mandat.
“O întâlnire bună cu preşedintele Consiliului European – Tusk şi cu premierul finlandez, Juha Sipila, în condiţiile în care România se pregăteşte să preia preşedinţia Consiliului UE. Aşteptăm cu nerăbdare să avem o colaborare de succes cu partenerii noştri şi să lucrăm îndeaproape cu Finlanda, care va prelua preşedinţia (Consiliului UE – n.r.) de la noi”, a anunţat Iohannis, într-un mesaj publicat joi pe Twitter.
Înaintea participării la reuniunea Consiliului European, şeful statului a precizat că va avea mai multe întâlniri cu lideri europeni.
“Am în aceste două zile întâlniri cu lideri europeni, întâlniri foarte importante. Tema principală, evident, este preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care o preluăm de la 1 ianuarie, dar avem şi alte teme extrem de importante. Avem dosare grele, care cad în preşedinţia noastră – este Brexitul, (…) este Cadrul Financiar Multianual, este migraţia şi este Summitul de la Sibiu, pe care vrem să îl pregătim foarte bine, fiindcă el se va desfăşura chiar înainte de alegerile europene, şi alegerile europene sunt o specificitate a preşedinţiei noastre”, a afirmat Iohannis, la sosirea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: