Circa o treime dintre companiile din Romania au in plan acordarea de prime in bani angajatilor, de sarbatori (sondaj)

December 12, 2018
473 Views

Aproape o treime dintre companiile din România (32%) vor acorda prime în bani angajaţilor, cu ocazia sărbătorilor, iar trei din cinci angajatori plănuiesc să organizeze petreceri de Crăciun, reiese din rezultatele unui sondaj realizat de platforma online de recrutare BestJobs.ro.

Datele centralizate relevă, totodată, că 20% dintre angajatori vor acorda tichete cadou, iar aproximativ 15,5% îşi vor recompensa salariaţii cu produse specifice de sărbători.

Totodată, trei din cinci angajatori organizează, în această perioadă, petrecerea de Crăciun a companiei, pe lângă alte activităţi tematice precum împodobirea bradului la birou împreună cu echipa (35%) ori diverse ateliere tematice de creare de ornamente şi decoraţiuni de Crăciun sau ornare de biscuiţi şi prăjituri specifice perioadei (19,5%). Cu toate acestea, doar pentru 4% dintre respondenţi petrecerea de Crăciun se regăseşte printre preferinţelor lor.

În plus, circa 10% dintre angajatori acordă angajaţilor cadouri pentru copii şi tot atâţia şi-au propus să ofere zile libere suplimentare în perioada dintre sărbători, în timp ce o treime încurajează angajaţii să fie “Secret Santa” pentru unul dintre colegi.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi angajaţi (58%) preferă beneficiile în bani, sub forma unei prime sau a unui bonus, iar 24% dintre cei chestionaţi spun că şi-ar dori mai multe zile libere în perioada sărbătorilor pentru a le petrece cu familia şi prietenii.

În ceea ce priveşte beneficiile acordate angajaţilor de sărbători, sondajul BestJobs arată că 32% dintre companii vor acorda bonusuri. În acest context, angajaţii din 36,6% dintre companii vor primi prime de până la 500 de lei, anul acesta, valoare aferenta tuturor recompenselor acordate de angajatori.

De asemenea, în cazul a 7,7% dintre firme beneficiile vor fi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, în timp ce doar 11,3% dintre angajatori sunt mai generoşi, având în plan prime şi beneficii de sărbători de peste 1.000 de lei.

….

AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: