Românii, mexicanii şi bulgarii alocă sărbătorilor de iarnă cea mai mare parte din salarii

December 10, 2018
560 Views

Românii consideră că cel mai important moment de sărbători îl reprezintă timpul petrecut alături de familie (60%), îşi doresc să se bucure de spiritul Crăciunului (26%) şi au în plan să cumpere cadouri pentru sărbători (11%), arată a noua ediţie a barometrului internaţional Ferratum.
În ceea ce priveşte cumpărăturile, acestea se vor axa în proporţie de 19% pe articole vestimentare, urmate de dulciuri & delicatese (18%) şi de jocuri & jucării (11%).
Pentru Noul An, românii îşi doresc să petreacă mai mult cu apropiaţii (32%), să-şi renoveze casă (27%) şi să călătorească mai mult (25%). De asemenea, 15% dintre respondenţi visează la o viaţă mai activă.
Românii au afirmat în proporţie de 40% că vor aloca acelaşi buget că şi anul trecut, în vreme ce 34% sunt dispuşi să investească mai mulţi bani pentru aceste sărbători, încadrându-se între 100 şi 200 Euro.
Ferratum Oyj, furnizor internaţional de servicii bancare mobile destinate consumatorilor şi întreprinderilor mici, distribuite şi gestionate pe dispozitive mobile, a derulat a noua ediţie consecutivă a barometrului internaţional. Barometrul de Craciun a analizat planurile consumatorilor din perioadă sărbătorilor de iarnă şi a fost realizat în peste 23.000 de gospodarii din 19 ţări.
Rezultatele din acest an arată că 21% dintre respondenţi plănuiesc să cheltuie mai mult decât Crăciunul trecut, în timp ce 43% au declarat că intenţionează să păstreze acelaşi nivel că în anul precedent. Sondajul indică şi faptul că cei dispuşi să cheltuie cea mai mare parte din salariu pentru vacanţă de iarnă sunt locuitorii din Mexic (48%), din Brazilia (38%), din România (29%) şi din Bulgaria (25%). În acelaşi timp, ţările care vor aloca cel mai puţin din venitul lunar pentru sărbători sunt Danemarca (13%), Finlanda (11%), Germania (10%) şi Olanda (10%).

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: