STUDIU: România conduce în topul ţărilor cu cel mai ridicat număr de incidente de securitate cibernetică

December 9, 2018
450 Views

România conduce în topul jurisdicţiilor care au înregistrat cel mai ridicat număr de incidente de securitate cibernetică, cu 14 atacuri, urmată fiind de Cehia (11) şi Ungaria (8), arată studiul “The Cybersecurity Challenge in Central and Eastern Europe”, publicat de CMS şi Legal Week Intelligence.
În ciuda faptului că anul trecut au fost înregistrate peste o sută de incidente cibernetice separate, afectând 18 ţări din Europa Centrală şi de Est, mai puţin de un sfert dintre acestea au avut drept rezultat acţiuni guvernamentale sau de reglementare, mai arată documentul.
“Escaladarea infracţionalităţii cibernetice constituie astăzi cea mai gravă ameninţare asupra activităţii economice la nivel global. Infractorii cibernetici, în mod constant, identifică noi modalităţi de monetizare a informaţiei şi expun companiile la atacuri fără precedent”, spune Gabiel Sidere, Managing Partner CMS Romania. “Companiile vizate de atacuri cibernetice sunt într-o poziţie dificilă, întrucât pe de o parte ele sunt adevăratele victime ce au nevoie de sprijinul autorităţilor, iar pe de altă parte pot fi trase la răspundere pentru eventuale încălcări.”
La nivelul întregii regiuni, două treimi din respondenţi (67% vs. 33%) consideră că procedurile şi protocoalele privind securitatea informatică utilizate de autorităţile de reglementare necesită îmbunătăţiri. Aceasta este opinia majoritară în fiecare ţară din Europa Centrală şi de Est.

Leave A Comment

%d bloggers like this: