Opera Nationala Romana Cluj-Napoca prezinta : GAETANO DONIZETTI, ELIXIRUL DRAGOSTEI. L’ELISIR D’AMORE, duminica, 9 decembrie, ora 18.30

December 8, 2018
759 Views

GAETANO DONIZETTI, ELIXIRUL DRAGOSTEI. L’ELISIR D’AMORE, duminica, 9 decembrie, ora 18.30
Spectacol prezentat în parteneriat cu Teatrul Csokonai Színház din Debrecen
Operă în două acte pe un libret de Felice Romani, după libretul Le philtre al lui Eugène Scribe
Vârsta recomandată: 5+
Deja recunoscut la Milano în urma apariției operei Anna Bolena, Gaetano Donizetti a compus L’elisir d’amore (1832) cu avântul și rapiditatea care îl caracteriza, dezvăluind o capodoperă hazlie și dramatică, deopotrivă naivă și profundă. Comicul poveștii se datorează mai ales atitudinii infantile a îndrăgostitului Nemorino – care crede cu tărie că elixirul comercializat de șarlatanul Dulcamara (de fapt, un simplu și bun vin de Bordeaux) îi va aduce dragostea capricioasei Adina, la care tânjește cu ardoare.
Profunzimea operei rezidă în modul lui Nemorino de a-și demonstra dragostea, acesta fiind dispus ca, pentru a obține suma de bani necesară achiziționării elixirului, să se înroleze definitiv în armată. Gestul o sensibilizează pe Adina și o determină să își anuleze căsătoria cu sergentul Belcore – pretendentul ei ideal.
Aparent, fericitul deznodământ se datorează poțiunii miraculoase; ceea ce contribuie însă la apropierea celor doi tineri este procesul maturizării pe care îl experimentează.
Dirijor: David Crescenzi
Regia artistică: Matteo Mazzoni (invitat)
Adina: Lucia Bulucz
Nemorino: Eusebiu Huțan
Belcore: Șerban Vasile (invitat)
Dulcamara: Simonfi Sandor
Giannetta: Oana Trîmbițaș
Notarul: Alin Barna
DUMINICĂ, 09 DECEMBRIE 2018, ORA 18:30, SALA MARE

Foto : Nicu Cherciu

Leave A Comment

%d bloggers like this: