Iohannis, după ce Dăncilă a sesizat Curtea Constituțională: ”De facto, România nu are prim-ministru”

December 7, 2018
228 Views

Președintele Klaus Iohannis a reacționat după ce Guvernul a anunțat că a sesizat CCR, pentru că a refuzat să numească miniștrii la Dezvoltare și Transporturi.

Declarațiile făcute de Klaus Iohannis, VIDEO:

– Se aude că doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la CCR. Probabil, CCR va da un răspuns, vom vedea ce răspuns. Însă dați-mi voie să vă spun că nu va rezolva problema. CCR nu are cum să o rezolve, fiindcă problema nu este una constituțională, ci una politică

– O să vă spun care sunt cele 2 cauze ale acestei probleme politice. Prima este că, de facto, România nu are prim-ministru

– A doua este totala inabilitate a PSD-ului de a face politică, politică de orice fel

– Să detaliez un pic. Doamna prim-ministru mi-a trimis în scris, fără să mă contacteze, o solicitare de remaniere a Guvernului. După care, fără să aștepte răspunsul, mi-a mai trimis încă o solicitare de remaniere. După care mi-a mai trimis hârtii, toate fără să caute o discuție sau un dialog cu mine.

– În definitiv, doamna prim-ministru m-a sunat totuși ieri. Și ce credeți că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. Și i-am spus foarte politicos că azi și mâine nu, iar în zilele următoare o voi informa când ajung la o concluzie. Sincer, m-aș fi așteptat, în toată această perioadă, printre vizitele pe care le face în străinătate, măcar să mă sune sau să mă caute și să întrebe ”domnule președinte, de ce nu ne dați un răspuns, care este problema?”

– Această doamnă nu înțelege cum funcționează statul. Noi aici nu suntem puși ca să ne trimitem hârtii scrise, de secretare sau alți colaboratori. Asta e simplu de făcut. Noi suntem puși aici pentru a rezolva probleme statului, ale României. Ori asta se face prin colaborare și dialog instituțional.

– A doua cauză a acestei probleme politice este totala inabilitate a PSD-ului de a face politică. Constat că PSD-ul și-a pierdut sub acest Dragnea capacitatea de a acționa politic. Nu mai știe să facă politică. Este foarte grav, pentru că acest PSD dă guvernarea și controlează majoritatea în Parlament.

– PSD-ul guvernează prost, asta am subliniat în repetate rânduri cu argumentele respective, inclusiv astăzi, prin inabilitatea premierului de a purtat instituțional măcar un dialog pentru a rezolva o problemă.

– PSD-ul guvernează foarte prost, foarte, foarte prost. Și asta nu e o afirmație pe care o fac așa, că nu îmi place PSD. Am cerut câteva date pentru a vedea care este calitatea legilor care se votează, în principiu, de această majoritate controlată de PSD.

– Dați-mi voie să vă spun că în 30 și ceva de situașii m-am adresat CCR pentru că am considerat că legile promovate, votate de majoritatea PSD-istă sunt proaste. În peste 25 de cazuri, CCR mi-a dat dreptate și a declarat actele respective parțial neconstituționale sau integral. Dați-vă seama, într-un singur an peste 25 de legi neconstituționale.

Sursa: Pro TV

Leave A Comment

%d bloggers like this: