Care este culoarea anului 2019, aleasă de celebrul institut Pantone

December 7, 2018
540 Views

Institutul Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori, a anunţat care este culoarea anului 2019.

Astfel, pentru 2019, nuanţa corai cu irizaţii aurii (Pantone 16-456) sau Living Coral, a fost aleasă culoarea anului.
Reprezentanţii institulului american descriu culoarea drept una care „animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează şi atenuează uşor“.
Living Coral simbolizează nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie şi dorinţa de exprimare jucăuşă, completează reprezentanţii institutului.
„Aşa cum un recif de corali este o formă de suport pentru viaţa maritină, Pantone 16-1546 – Living Coral ne oferă sprijin şi optimism într-un mediu în continuă schimbare. Consumatorii îşi doresc interacţiune şi conexiuni umane, iar această nuanţă are căldura necesară pentru a inspira aceste lucruri“, declară reprezentanţii Pantone, potrivit cnn.com.
În plus, culoarea anului 2019 încurajează activităţi relaxante şi promovează intimitatea şi conectivitatea, adaugă reprezentanţii institutului: „Această culoare efervescentă fascinează ochiul şi mintea. Aflat în centrul unui ecosistem intens, Living Coral evocă felul în care un recif de corali este un adăpost pentru o diversitate de alte culori“.
În fiecare an, experţii în culoare de la Pantone Colour Institute stabilesc culoarea anului făcând analize în domenii precum design, film, gastronomie, modă, artă şi divertisment, precum şi în ceea ce priveşte materialele, turismul, sportul şi tehnologia. În 2018, culoarea anului a fost violet-aprins.
Pentru 2017, Pantone a ales „verdele proaspăt“ drept culoarea anului într-o încercare de a atrage atenţia asupra „climatului politic global destul de turbulent din ultima perioadă“, scrie „The Independent“. De asemenea, în 2016, Pantone alesese roz-cuarţ şi albastru-seren drept culorile oficiale ale anului pe care le-a descris drept „culori primitoare care ne îndeplinesc dorinţa de siguranţă şi securitate.“
Tot în 2017 Pantone a creat o nouă nuanţă pentru a aduce un omagiu regretatului cântăreţ Prince, care a murit pe 21 aprilie 2016, la vârsta de 57 de ani. În colaborare cu administratorii averii lui Prince, a anunţat lansarea unei noi nuanţe de violet numită „Love Symbol #2“, titlu inspirat de sigla cântăreţului şi pianul purpuriu Yamaha, şi a fost deja înscrisă în celebrul catalog Pantone, devenind totodată culoarea brandului creat în jurul artistului, scrie The Guardian.

Leave A Comment

%d bloggers like this: