Scandal în Parlament. Opoziția a cerut revocarea lui Dragnea de la șefia Camerei, însă Iordache a refuzat

December 5, 2018
388 Views

Scandal în Parlament, după ce deputații PNL au cerut modificarea regulamentului Camerei Deputaților, pentru ca Liviu Dragnea să poată fi revocat din funcția de președinte al acestui for, însă Florin Iordache a refuzat să supună la cererea la vot.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost declarată suspendată, însă, cu toate acestea, deputaţii nu au părăsit sala de plen.

Florin Iordache a refuzat de mai multe ori să introducă pe ordinea de zi votarea cererii opoziției de revocare a lui Dragnea de la președinția Camerei Deputaților. De asemenea, de la tribună, mai mulţi parlamentari ai opoziţiei au criticat atitudinea reprezentanţilor PSD.

Scandalul a izbucnit după ce prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

Aţi condus şedinţa de plen de declaraţii politice în afara Regulamentului, întrucât Biroul permanent a desemnat-o pe doamna Mihălcescu să conducă sesiunea de declaraţii politice şi, dacă se schimbă preşedintele de şedinţă, plenul este suveran. Ar fi trebuit să supuneţi votului plenului preşedintele de şedinţă. Există la Biroul permanent o solicitare de revocare a domnului Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte al Camerei pe motive de încălcare a Constituţiei. Propunerea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost respinsă în Bp, ceea ce este în afara Regulamentului pentru că Bp ar fi trebuit să o transmită plenului. Aşadar, astăzi vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen să fie înscrise două solicitări de revocare: a preşedintelui Liviu Dragnea şi a vicepreşedintelui Florin Iordache”, a spus liderul grupului PNL de la Cameră, Raluca Turcan.

sursa protv

Leave A Comment

%d bloggers like this: