De Centenar, Produs de Cluj a poposit pentru al cincilea an în capitala Moldovei, la Iași

December 4, 2018
394 Views

Asociaţia Produs de Cluj, entitate care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a participat pentru a cincea oară la Târgul 100% Românesc. Evenimentul, desfăşurat în parteneriat cu Palas Mall Iaşi, a avut loc între 29 noiembrie şi 2 decembrie şi a reunit meşteşugari şi producători clujeni care realizează articole de artizanat şi produse alimentare după metode tradiţionale.
„Asociația Produs de Cluj a sărbătorit Ziua Naţională şi Centenarul Marii Uniri în capitala Moldovei, unde a fost parte a manifestărilor dedicate aniversării României Mari. Întrucât Produs de Cluj este deja un brand cunoscut la Iaşi, succesul produselor expuse de parteneri a fost firesc, mulţi dintre vizitatori mărturisind că au așteptat o nouă ediție pentru a-şi reface stocurile cu produse de Cluj. Acest târg a încheiat ciclul evenimentelor expoziţionale organizate în ţară şi care s-au desfăşurat sub semnul Anului Centenar, astfel că Asociația derulează ultimele pregătiri pentru participarea la Târgul Internaţional al Culturilor „La Navidena” din Madrid, unde va reprezenta cu mândrie România”, a precizat domnul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
La târgul de la Iaşi au participat artizani şi producători care au expus costume populare şi articole de îmbrăcăminte, obiecte de artizanat, lavandă, sticlă ornamentală, bijuterii lucrate de mână, cosmetice bio, turtă dulce şi ciocolată de casă, conserve din fructe şi legume, miere de albine şi tuică. Alături de producători, la târg a fost prezent şi Ansamblul folcloric Valea Someşului din Gherla, care a susţinut zilnic câte două reprezentaţii, evoluţia tinerilor dansatori fiind extrem de apreciată de ieşeni, care nu s-au sfiit să se prindă în joc alături de clujeni.

Leave A Comment

%d bloggers like this: