Boc la bucatarie. O masă caldă pentru cei în nevoie: proiect comunitar la Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a pus mana si a preparat mancare pentru oameni nevoiasi

O masă caldă, proiect de suflet al Clujului, se desfășoară în orașul nostru din anul 2013. Cu sprijinul comunității și al voluntarilor, asociația a reușit în toți acești ani să ofere săptămânal mâncare sănătoasă celor care au nevoie.

În 2018, Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziția Asociației O masă caldă un spațiu cu titlu gratuit. Asociația a asigurat dotările necesare, cu respectarea tuturor normelor de igienă, reușind astfel transformarea spațiului într-o bucătărie pentru comunitate. De asemenea Primăria Cluj-Napoca asigură plata utilităților.

Am participat cu plăcere astăzi la inaugurarea noi bucătării, care permite o mai bună coordonare, organizare a echipelor de voluntari și un număr mult mai mare de porții de mâncare ce pot fi pregătite în fiecare săptămână. Mâncarea este oferită copiilor din centrele de zi, tinerilor şi persoanelor cu o situaţie materială precară, şomerilor, vârstnicilor şi persoanelor fără adăpost, persoanelor abandonate și familiilor cu venituri mici.

Noua bucătărie va funcționa zilnic, iar mâncarea pregătită de voluntari este transportată ulterior, în caserole, în Piața Muzeului, pentru a fi distribuită către beneficiari. În fiecare zi se vor pregăti între 200 și 250 de porții de mâncare.

Le mulțumesc încă o dată acestor oameni inimoși pentru ideea extraordinară și pentru faptul că pun atât de mult suflet într-un proiect comunitar, pentru a oferi o masă caldă celor care au nevoie. Subliniez că un gest foarte mic al fiecăruia dintre noi poate reprezenta foarte mult pentru oamenii care au nevoie de el!

Nicio comunitate nu poate fi puternică dacă nu este solidară, nicio autoritate locală nu poate singură să rezolve problemele unei comunități. Doar implicându-ne, doar lucrând împreună, punând mână de la mână, putem să avem o comunitate puternică.

De aceea, îi îndemn pe clujeni să se implice în acest proiect și să fie alături de cei care au nevoie de ajutor. Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul asociației: www.omasacalda.ro.” arata edilul  Boc

Leave A Comment

%d bloggers like this: