,Note de bucurie”, inițiativă inedită ce duce muzica clasică în zonele greu accesibile din Munții Apuseni

December 3, 2018
501 Views

Filarmonica de Stat ,,Transilvania”, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a dat startul proiectului ,,Note de bucurie”, finanțat în ediția a 6-a a Sferei Donatorilor din Transilvania și organizat de ,,Niște oameni”.
Proiectul își propune să ducă muzica clasică acolo unde ea nu ajunge aproape niciodată, și anume în zonele greu accesibile din Munții Apuseni. Astfel, CERT Transilvania, un partener de nădejde în cadrul acestei inițiative, a acordat sprijin pentru ca echipa să poată ajunge, off-road, în cele mai neumblate și mai necântate locuri din munți, în casele celor singuri.
Prima incursiune a avut loc sâmbătă, 24 noiembrie 2018, un prim popas fiind în casa Mariei Târa, în fața căreia România pare tânără. Ea are 104 ani pe hârtie și 106 ani în realitate și o nemăsurată poftă de joc. Cântecele interpretate de artiștii Filarmonicii i-au amintit de ,,Uărbu` din Lona”, care cânta cel mai bine, deși nu vedea nimic și pe a cărui muzică și-a trăit tinerețile.
Apoi, cvartetul de coarde al instituției, completat de poveștile lui Adonis Tanța, le-a cântat copiilor și învățătoarelor de la școala din Muntele Rece. A fost un schimb cinstit, bucurie pe bucurie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: