FOTO: Zeci de mii de clujeni au participat la celebrarea Centenarului

December 1, 2018
541 Views

Un număr record de participanți s-a înregistrat la manifestările dedicate Zilei Naționale a României, în centrul orașului Cluj-Napoca. Umăr la umăr, clujenii au îndurat temperaturile scăzute într-un cordon care s-a întins din Piața Unirii și până în Piața Avram Iancu.

Manifestările Centenarului au început printr-o ceremonie de depunere de coroane de flori la statuia domnitorului Mihai Viteazul.

Au urmat o slujbă Te Deum în incinta Catedralei Ortodoxe Mitropolitane, oficiată de ÎPS Mitropolit Andrei, iar apoi discursurile oficialităților. Prorectorul Ioan Bolovan a vorbit despre însemnătatea istorică a Marii Uniri, iar primarul Emil Boc, ÎPS Andrei, cardinalul Monterisi și prefectul Aurel Cherecheș despre viitorul națiunii.

Alături de ei s-au aflat și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, europarlamentarul Daniel Buda, consilieri locali și județeni, precum și parlamentari de Cluj.

La intonarea Imnului României, pompierii alpiniști au desfășurat un drapel imens pe clădirea Cercului Militar din Piața Avram Iancu.

Parada militară, care a cuprins și dispozitivele MAI, a impresionat în mod special prin aviația expusă, trei elicoptere și șase MIG-uri survolând deasupra participanților.

Activitățile s-au încheiat prin focuri de artificii de zi, în culorile tricolorului și o ploaie de confetti.

Leave A Comment

%d bloggers like this: