Domeniul în care 700.000 de români au dorit să lucreze, în acest an

November 29, 2018
190 Views

Aproape 3,5 milioane de CV-uri au fost depuse în 2018 de către candidaţii activi pe platforma de recrutare online eJobs.ro. Vânzările, contabilitatea şi resursele umane sunt domeniile care au atras cei mai mulţi candidaţi, anul acesta.
Cei mai mulţi dintre ei au căutat un job în vânzări, acesta fiind, de altfel, domeniul care şi anul trecut a atras cele mai multe aplicări – aproape 700.000. Următoarele domenii în preferinţele candidaţilor au fost contabilitatea, care a adus angajatorilor peste 400.000 de CV-uri, şi resursele umane – sector care a reuşit să strângă aproape 200.000 de aplicări, în 2018.
Topul celor mai căutate domenii de către candidaţi continuă cu serviciile externalizate de tip call-center, back-office, transport şi logistică, administraţie şi horeca, banking, juridic şi IT&software.
„Interesul candidaţilor pentru anumite zone de activitate şi pentru anumite joburi este relativ similar cu cel de anul trecut. O surpriză plăcută faţă de anul trecut este creşterea înregistrată de IT&software, atât în ceea ce priveşte numărul de candidaţi care au căutat un job în această industrie, cât şi al numărului de joburi postate de angajatori. A ieşit, în schimb, din top sectorul cazinouri şi jocuri de noroc“, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România. Alte domenii pentru care companiile au căutat masiv angajaţi anul acesta au fost transporturile, alimentaţie şi horeca, resurse umane, back office, producţie, construcţii sau inginerie.
Cea mai efervescentă piaţă

Leave A Comment

%d bloggers like this: