Alin Tișe a sesizat Comisia Europeană pentru ca CJ Cluj să construiască Spitalul Regional de Urgență

November 29, 2018
308 Views

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat astăzi că forul județean a sesizat Comisia Europeană cu privire la lipsa de implicare a Guvernului României în realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj, solicitând totodată ca administrațiile locale să fie declarate eligibile pentru preluarea proiectului.

În opinia lui Alin Tișe, Guvernul PSD-ALDE nu dorește să realizeze proiectul din cauza contribuției proprii pe care trebuie să o suporte, circa 28% din finanțare, luând în calcul sumele fabuloase la care a ajuns administrația centrală prin Studiile de Fezabilitate, cotate la peste 400 milioane de euro/spital regional.

Președintele CJ Cluj consideră acele sume inventate și declară că județul Cluj este pregătit să suporte costurile reale de realizare a spitalului, cu condiția ca instituția pe care o conduce să fie declarată eligibilă la nivel european.

Consiliul Județean Cluj a donat gratuit Ministerului Sănătății un teren în suprafață de 14 hectare, cu toate că amprenta la sol a spitalului este de doar 1 hectar. De asemenea a fost predată și documentația urbanistică necesară.

Alin Tișe a făcut referire și la o declarație făcută recent de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care menționa că intenționează să fazeze proiectele astfel încât România se va apuca de lucru la spitalele regionale după anul 2025.

Acest lucru este considerat inacceptabil de către Alin Tișe, având în vedere faptul că doar în centrele spitalicești din Cluj dedicate copiilor, peste 60% din pacienți vin din afara județului Cluj.

 

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: