Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie. Unde va ninge şi în ce zone vor coborî temperaturile la -15 grade C

November 27, 2018
600 Views

La sfârşitul săptămânii, românii sărbătoresc Sfântul Andrei şi 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Potrivit Codului muncii, zilele de 30 noiembrie (vineri) şi 1 decembrie (sâmbătă) sunt sărbători legale în care nu se lucrează motiv pentru care mulţi români vor profita pentru a ieşi din oraş. Meteorologii le atrag atenţia că vremea se va răci accentuat urmând să ajungă şi la -15 grade noaptea în unele zone.

„Temperaturile minime vor scădea accentuat în prima săptămână, de la o medie de 8 grade la început, până la -10 grade în noaptea de 30 noiembrie / 1 decembrie. Ulterior, valorile termice nocturne vor marca o creştere, spre 0…1 grad, dar vor fi în continuare cu mult mai coborâte faţă de normalul perioadei”, atrag atenţia specialiştii. Aceştia spun că vom avea parte şi de zăpadă. „Se vor semnala precipitaţii, în perioada 26 – 29 noiembrie când pe arii restrânse vor fi mai însemnate cantitativ, precum şi în intervalul 3 – 9 decembrie”, mai arată meteorologii.
În Transilvania, Maramureş şi Moldova însă nopţile vor fi mai friguroase, aici temperaturile urmând să ajungă chiar şi la -15 grade. „Vor fi şi precipitaţii, local moderate cantitativ, în perioadele 26 – 29 noiembrie şi între 03 şi 09 decembrie
….
„La munte, temperatura aerului va fi în scădere spre -7 grade până în 29 noiembrie, apoi în creştere spre 2 grade până în ziua de 4 decembrie şi din nou în scădere, dar uşoară şi treptată, până la – 2 grade, la sfârşitul intervalului”, mai spun specialiştii. Şi media minimelor va fi în scădere, de la 1 grad în prima dimineaţă, până la -13 grade în 30 noiembrie, vremea devenind geroasă. Şi în aceste zone va ninge până joi, dar şi săptămâna viitoare.

Leave A Comment

%d bloggers like this: