Presedintele Klaus Iohannis : Am divergente in foarte multe domenii cu Guvernul nostru, dar nu in pregatirea presedintiei Consiliului UE

November 26, 2018
354 Views

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că lucrurile se mişcă în ceae ce priveşte preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, el adăugând că are divergenţe cu Guvernul în foarte multe domenii, dar nu şi în pregătirea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.
“La momentul în care am făcut acea afirmaţie, aşa a fost. Şi cred că v-aţi dat seama că s-au schimbat unele lucruri de atunci. Am primit chiar în această dimineaţă, discutând cu doamna ambasador (n.r. Luminiţa Odobescu – reprezentant permanent al României pe lângă UE), cu alţi reprezentanţi din Bruxelles, că lucrurile se mişcă. (…) Lucrurile se mişcă în domeniul pregătirii practice şi logistice. Noi rămăsesem în urmă cu câteva chestiuni de logistică, de dotări, chestiuni care trebuie să funcţioneze din prima zi şi mi s-a garantat că aceste lucruri care au rămas cumva nelămurite, majoritatea au fost deblocate de noul ministru şi lucrurile merg într-o direcţie bună. (…) Nu vreau să fac acum aprecieri asupra muncii lui Negrescu, dar e mult mai bine acum”, a spus, duminică, şeful statului după reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.
El a subliniat că nu are divergenţe cu Guvernul în ceea ce priveşte pregătirea preşedinţiei române a Consiliului UE.
“Eu am divergenţe în foarte multe domenii cu Guvernul nostru, dar nu în domeniul afacerilor europene şi nu în pregătirea preşedinţiei româneşti pentru Consiliul UE. Trebuie să înţelegem cu toţii că una este lupta politică internă, cu totul alta este preşedinţia pe care dorim să o avem ca una de succes a Consiliului UE. Lucrurile s-au înţeles bine. Noi colaborăm pentru preşedinţie şi ne vom prezenta bine. Nu este aceasta o problemă. Eu nu am de gând să transfer divergenţele din politica internă în preşedinţie şi nu cred că există astfel de preocupări nici de partea guvernamentală”, a spus Iohannis.
Şeful statului a menţionat că în prezent este mai optimist cu privire la preşedinţia Consiliului UE, el arătând că se implică şi personal în acest sens.
“Nu numai că simt, fac. Toate întâlnirile şi toate discuţiile pe care le am pentru această preşedinţie, şi sunt multe, mult mai multe decât se vede direct. Sunt discuţii bune, lumea înţelege că dorim să avem o preşedinţie de succes, ne ajută, ne sprijină. Au preocupări după ce lucrurile au mers cum au mers, aparatul de aici a simţit că încă mai este de lucru până funcţionează, dar realmente sunt mai optimist acum decât am fost acum câteva săptămâni”, a spus Iohannis.
Preşedintele Iohannis a subliniat şi că România va putea coordona dosarele pe care le va avea de gestionat în timpul preşedinţiei Consiliului UE, precum bugetul Uniunii.

Leave A Comment

%d bloggers like this: