MCSI : 4500 de scoli vor avea acces la internet wireless, printr-un proiect de aproape 45 de milioane de euro

November 20, 2018
562 Views

Un număr de 4.500 de şcoli gimnaziale vor fi dotate cu echipamente wireless, iar în cel puţin 2.000 de instituţii de învăţământ va fi creată infrastructura tehnică necesară utilizării resurselor şi serviciilor de tip OER şi WEB 2.0 în educaţie, prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene, în valoare de circa 45 de milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), transmis luni AGERPRES.
Contractul de finanţare aferent proiectului “Platformă Naţională Integrată – Wireless Campus’ a fost parafat de MCSI şi Ministerul Fondurilor Europene (MFE) cu Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare.
“Am spus de nenumărate ori că investiţia cea mai bună în viitorul ţării noastre este reprezentată de susţinerea sistemului educaţional. Adaptarea şcolii româneşti la noile direcţii de dezvoltare a fost o prioritate pentru Guvernul din care fac parte. Este motivul pentru care a fost semnat acest contract de finanţare. Munca în echipă alături de colegii noştri de la Ministerul Fondurilor Europene a dat rezultate. Oferim astfel copiilor posibilitatea de a utiliza, în procesul educaţional, tehnologii informatice noi şi facilităm accesul la resursele educaţionale digitale. Acestea sunt indispensabile pentru un învăţământ modern în care se folosesc, pe scară largă, modele şi metode flexibile pentru dobândirea unui bagaj cât mai mare de informaţii”, a declarat Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
Prin intermediul acestui proiect se urmăreşte crearea, în cel puţin 2.000 de şcoli din România, a infrastructurii tehnice necesare utilizării resurselor şi serviciilor de tip OER şi WEB 2.0 în educaţie, precum şi dotarea a 4.500 de şcoli gimnaziale cu echipamente wireless. De asemenea, este vizată creşterea cu 15% a numărului de profesori care utilizează internetul prin “Wireless Campus”.
Valoarea totală a contractului semnat este de 44,95 milioane de euro, iar perioada de implementare de 36 de luni, timp în care peste un milion de elevi şi profesori se estimează că vor beneficia de rezultatele proiectului.

Leave A Comment

%d bloggers like this: