Răsturnare de situaţie în cazul tabloului de Picasso găsit în Tulcea. A fost o FARSA

November 19, 2018
503 Views

Răsturnare de situație în cazul presupusului tablou semnat de Picasso, găsit într-o pădure din judeţul Tulcea.

După ce iniţial a crezut că este una dintre lucrările furate acum cinci ani de la un muzeu din Rotterdam, scriitoarea olandeză de origine română care a făcut descoperirea a declarat aseară că a fost victima unei farse.

Între timp, pânza a fost predată autorităţilor de la noi, care au anunțat că va ajunge astăzi la Muzeul Naţional de Artă pentru expertiză.

Mira Feticu, scriitoarea olandeză de origine română, a predat lucrarea autorităţilor. Şi a povestit că a primit un e-mail anonim în care avea toate indicaţiile necesare pentru a găsi tabloul, descoperit în satul Greci din judeţul Tulcea, în pădure, lângă un copac.

Părea că ar fi vorba despre “Cap de Arlechin”, o operă semnată de Pablo Picasso, estimată la opt sute de mii de euro, tabloul fiind unul dintre cele şapte furate în 2013 de la muzeul Kunsthal (CUNSTAL) din Rotterdam de o grupare de români.

Duminică seară însă, Mira Feticu a declarat pentru postul naţional de televiziune din Olanda că a fost victima unei farse în scop publicitar. Autorii ar fi doi regizori belgieni care pregătesc un documentar dedicat cunoscutului falsificator olandez Geert Jan Jansen, care a inundat Europa cu falsuri până când a fost prins, în 1994. Mira Feticu a fost anunţată de acest lucru tot printr-un email, de data aceasta semnat de cei doi regizori.

Răsturnarea de situaţie vine după ce descoperirea făcută de scriitoare a ajuns în toată presa străină şi a dus la mobilizarea autorităţilor române.

În jurul celor şapte lucrări dispărute, în valoare de aproape 20 de milioade de euro, s-au creionat de-a lungul timpului tot felul de scenarii. Mama unuia dintre hoţi a declarat că a ars în soba tablourile. Iar specialiştii romani chiar susţineau la acea vreme că au găsit dovezi care să-i ateste spusele. Avocaţii indivizilor au respins însă vehement această variantă, mai ales ca acuzaţii voiau să negocieze cu autorităţile în schimbul informaţiilor.

Leave A Comment

%d bloggers like this: