Pria Events – Campioni in Business . Gala de premiere a celor mai dinamice companii antreprenoriale din Transilvania ,va avea loc 14 noiembrie 2018, la ora 18:00, la Opera Națională  din Cluj-Napoca;

November 13, 2018
726 Views
Antreprenorii din Transilvania au înregistrat o creștere a numărului de salariați față de anul precedent
O nouă ediție Campioni in Business debutează la Cluj-Napoca cu Gala de premiere a celor mai dinamice companii antreprenoriale din Transilvania. Evenimentul va avea loc pe 14 noiembrie 2018, la ora 18:00, la Opera Națională  din Cluj-Napoca;
Seara va fi încununată de piesa de teatru “Menajeria de Sticla”, de Tennessee Williams în regia lui Cristian Nedea, interpretată special pentru invitații la Gala Campioni în Business;
O analiză realizată de PwC Romania pentru proiectul Campioni în Business relevă că, în 2017 antreprenorii transilvăneni au crescut numărul salariaților cu 3,3% față de 2016.
Din analiza realizată de PwC Romania, din cele cele circa 2.340 de companii antreprenoriale analizate, Transilvania se află pe locul 2 ca număr de companii antreprenoriale cu 32%, pe locul întâi fiind Muntenia cu 54%, iar Moldova pe locul al 3-lea cu 14%.
Proiectul „Campioni în Business”, derulat în parteneriat de către Enterprise Investors, Banca Comercială Română, PwC România și Asociația Triple Helix România, include trei gale de premiere care au loc anual în regiunile Moldova, Transilvania și Muntenia.
Premiile sunt acordate pe baza unui clasament realizat de PwC Romania în funcţie de evoluţia cifrei de afaceri, a profitului și a numărului de angajaţi dar luănd în considerare și alte criterii ce țin de reputatia, implicarea in comunitatile locale si eficiența activităților desfășurate de companiile respective.
La evenimentul de la Cluj vor fi premiate companiile antreprenoriale cu cele mai mari creșteri si cu rezultate spectaculoase din regiunea Transilvaniei.

Analiza PwC Romania realizată pentru acest proiect are la bază informațiile financiare depuse la Registrul Comerțului de către circa 2.340 de companii deținute de antreprenori locali, selectate din rândul celor mai mari 5.000 de companii din România în funcție de cifra de afaceri din 2017.
La nivel național, cele mai mari 2.340 de companii deținute de antreprenori locali au înregistrat în 2017 o cifră de afaceri agregată de circa 241 miliarde lei, cu 8,6% mai mare decât cea realizată de acestea în 2016. Cumulat, companiile analizate au înregistrat în 2017 un profit brut de 12 miliarde lei, în creștere cu 5.4% față de 2016, iar valoarea agregată a profitului net a crescut cu 5.9% până la 10,2 miliarde lei. În privința numărului total de salariați, companiile antreprenoriale au raportat în 2017 cu 3,4% mai mulți angajați față de anul anterior, ajungând la aproximativ 470.000 de persoane.
Din cele circa 2.340 de companii antreprenoriale analizate, 54% își desfășoară activitatea în Muntenia, 32% în Transilvania și 14% în Moldova. Companiile antreprenoriale din Transilvania au înregistrat o creștere cifrei de afaceri în 2017 față de 2016 de 11,5%, aflându-se pe locul 3 față de Muntenia unde s-a înregistrat o creștere de 12,6% și de Moldova unde s-a înregistrat o crestere de 12,2%.
De asemenea, în Transilvania s-a înregistrat o majorare a profitului brut, de 2,9% și o majorare anumărului de salariați de 2,7%), dar si o evoluție aprofitului net – creștere de 3,3%.
„Portretul robot” al celor mai mari companii antreprenoriale din Transilvania în 2017: 90 milioane lei valoarea medie a cifrei de afaceri, profit brut 4,1 milioane lei, profit net 3,5 milioane lei, 197 salariați; rata profitului brut 4,5%
Topul domeniilor de activitate pe regiuni geografice, în funcție de valoarea agregată a cifrei de afaceri, în Transilvania sunt: 1. comerț cu ridicata; 2. industria alimentară; 3. comerț cu amănuntul; 4.transporturi.
Premiile Campioni in Business sunt acordate în funcție de dinamica cifrei de afaceri, a profitului și a numărului de angajați, dar și a altor criterii ce țin de reputația, implicarea în comunitățile locale, inovație și eficiența activităților companiilor respective.

Antreprenorii din spatele acestor afaceri de succes vor fi incluși în comunitatea “Campionilor in Business” pentru contribuția lor semnificativă la dezvoltarea economiei și a societății românești.

Peste 400 de antreprenori și reprezentanți ai mediului bancar, consultanți de business și analiști au fost invitați să participe miercuri, 14 noiembrie, la Gala „Campioni în Business” de la Cluj-Napoca la Sala Mare a Operei Naționale Cluj-Napoca.

Urmăriți agenda detaliată a evenimentului aici, iar pentru confirmare completați formularul online aici.

Despre proiect

“Campioni in Business” este un proiect dezvoltat de Enterprise Investors, Banca Comerciala Romana, PwC Romania si Asociatia Triple Helix Romania, care premiază în fiecare an, în cadrul a trei gale regionale desfășurate la Cluj, Iași și București, cei mai de succes antreprenori români. În acest an, evenimentul de debut va avea loc la Iași (8 noiembrie) și va fi urmat de galele de la Cluj-Napoca (14 noiembrie) și București (20 noiembrie). În cadrul galei de la București, reprezentanții partenerilor proiectului vor desemna și Antreprenorul Anului 2018.

“Campioni în Business” descoperă, promovează și premiază cei mai dinamici antreprenori români care creează și mențin locuri de muncă, aduc valoare prin inovație ți contribuie în mod semnificativ la bugetele locale și de stat.

Pentru mai multe detalii despre comunitatea Campionilor in Business, puteti accesa website-ul http://www.campioniinbusiness.ro/ si pagina de Facebook
https://www.facebook.com/campioniinbusiness?fref=ts.

 

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: