Simona Baciu, fondatoarea “Transilvania College”, isi lanseaza prima carte

November 12, 2018
949 Views

  După succesul din Hong Kong și Statele Unite, Simona Baciu, fondatoarea școlii „Transylvania College”, își lanseză cartea intitulată „The Teacher Within: A Mindful Journey Toward Well-Being For Teachers In The 21st  Century” și în România

 

 

Joi, 15 noiembrie, la librăria Cărturești din Iulius Mall, începând cu ora 18:30, Simona Baciu, fondatoarea școlii internaționale „Transylvania Collage” își va lansa prima carte, care poartă titlul „The Teacher Within: A Mindful Journey Toward Well-Being For Teachers In The 21st Century”. În ea, autoarea vorbește despre importanța unei schimbări în abordarea educației, potrivite secolului 21 și despre dezvoltarea conceptului de mindfulness și a abilităților de lider în rândul profesorilor.

 

“Pedagogia secolului XXI impune o schimbare radicală a abordării educației. Profesorul este provocat să devină un lider cu o strategie bine-definită, bazată pe compasiune, reziliență și motivație, care înțelege importanța adaptării cunoștințelor și aptitudinilor sale la tehnologia aflată în continuă dezvoltare” spune Simona Baciu, fondatoarea Transylvania Collage.

 

Fiind tot timpul preocupată de menținerea entuziasmului și a stării de bine în rândul profesorilor, Simona Baciu a decis să își rezume întreaga experiență, acumulată în cei 25 de ani, care au trecut de la fondarea școlii internaționale “Transylvania Collage”, în scrierea acestei cărți.

 

„The Teacher Within” ne invită într-o călătorie de introspecție de 100 de zile, de-a lungul căreia cititorul învață zilnic ceva nou despre el, descoperindu-și valorile de bază, puterea de a depăși provocările și starea de bine care îi dă motivația de a merge mai departe cu entuziasm, zi de zi. Când noi adulții trăim starea de bine – well-being – aceasta se va reflecta în tot ceea ce facem, având un impact major asupra relațiilor noastre. The Teacher Within îndeamnă cititorul să-si acorde 5 minute pe zi pentru a învăța să devină managerul gândurilor și emoțiilor sale, îmbunătățindu-și astfel  toate aspectele vieții.”, ne mai spune Simona.

 

Well-being este un concept nou, dinamic și motivant în educație, atât la nivel național cât și internațional. Într-un secol în care totul se mișcă rapid și viața noastră merge pe pilot automat, trebuie să ne oprim, să devenim conștienți de gândurile și emoțiile noastre.

 

 

 

 

Colaborare cu o autoare din Statele Unite și cu un profesor de la Harvard Law School

 

Pentru scrierea cărții, Simona Baciu a colaborat cu Susan Shapiro, autor și expert educațional internațional, cât și cu Dr. Daniel Shapiro, fondatorul și directorul Harvard International Negotiation Program.

 

“The Teacher Within”, citită deja de profesori din Marea Britanie sau Australia

 

După ce publicația a fost lansată cu succes în Hong Kong și în Statele Unite ale Americii, cartea a ajuns deja în școli și îi inspiră pe profesorii din Marea Britanie, Australia sau Africa de sud.

 

 Invitat special- Domnica Petrovai

 

La evenimentul de lansare va fi prezentă și Domnica Petrovai, psiholog clinician și psihoterapeut. Fondatoare a companiei „Mind Education Health”, Domnica este un promotor al stării de bine a copilului, părinților și profesorilor și consultant pentru școala internațională “Transylvania College”, în care susține dezvoltarea emoțională și mentală a copiilor și alături de care construiește un alt fel de spațiu emoțional pentru copii, profesori și părinți.

 

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: