Mai multe zboruri care ar fi trebuit să sosească pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj au fost întârziate, reprogramate sau redirecţionate către alte aerobaze.

November 11, 2018
443 Views
Nouă curse aeriene, care trebuiau să decoleze sâmbătă seara de pe Aeroportul Internațional Cluj Napoca au fost anulate, din cauza ceții foarte dense

Potrivit directorului aeroportului clujean, David Ciceo, situaţia este cauzată de prezenţa ceţei, în special dimineaţa şi seara.

“Astăzi a decolat spre Bucureşti zborul Blue Air, însă din păcate, din cauza ceţii, nu au putut ateriza celelalte avioane, avem zboruri anulate, avem zboruri redirecţionate spre Sibiu, Timişoara, Otopeni. Considerăm că peste aproximativ o oră – două vor fi condiţii corespunzătoare pentru zbor”, a spus Ciceo.

Directorul aeroportului a menţionat că această situaţie a afectat funcţionarea aeroportului  şi sâmbătă, precizând că dimineaţa şi seara ceaţa este persistentă, însă la prânz condiţiile de zbor sunt bune.

Potrivit tabelei afişate pe site-ul aeroportului, pentru duminică, 11 noiembrie, trei sosiri, de la Luton, Beauvais şi Madrid, sunt întârziate, iar una este reprogramată şi, de asemenea, plecarea unui avion spre Dortmund, estimată pentru ora 08,10, a fost amânată pentru ora 10,00.

Meteorologii au lansat pentru ziua de sâmbătă un avertismen de cod galben de ceață pentru intervalul orar orar 18.00 – 23.00. Conform ANM, au fost vizate vizate ”localitățile Județul Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Apahida, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Cojocna, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Călărași, Săndulești, Tureni, Aiton și Ploscoș. Se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 metri și izolat sub 50 metri”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: