Topul alimentelor care îmbunătăţesc memoria şi ne ajută să ne concentrăm: ce băutură reduce riscul bolii Alzheimer

November 9, 2018
423 Views

Un studiu realizat în Africa de Sud a demonstrat că avocado măreşte numărul de neurotransmiţători din creier. Nu este singurul aliment care îmbunătăţeşte funcţiile creierului, reducând inflamaţia la nivelul celulelor.
„Nu îmi mai amintesc“. Dacă te surprinzi spunând de multe ori această frază, s-ar putea să te confrunţi şi cu probleme de memorie ce nu ar trebui tratate cu indiferenţă. Toata lumea se confruntă cu problema uitării începând cu înaintarea în vârstă şi nu este neaparat motiv de îngrijorare. Există însă anumite alimente care pot îmbunătăţi memoria şi pot creşte nivelul de concentrare.
Peşte
70% din creier este format din grăsimi, combustibilul pe care corpul îl foloseşte pentru a funcţiona corect. Specialiştii recomandă consumul de peşte bogat în acizi graşi omega-3, cum ar fi somonul şi păstrăvul, scrie viralhug.com.
Avocado
La fel ca peştele, avocado este plin de grăsimi bune. Un studiu realizat în Africa de Sud a demonstrat că avocado măreşte numărul de neurotransmiţători din creier. Avocado conţine, de asemenea, o cantitate semnificativă de vitamina K.
Turmeric
Acest condiment galben este plin de antioxidanţi. Stimulează hormonii care ajută celulele creierului şi măreşte fluxul de oxigen din creier.
Spanac
Spanacul este o excelentă sursă de vitamina K. În plus, conţinutul de vitamina A ajută la reducerea inflamaţiei de la nivelul celulelor creierului.
Cafea
Studiile arată că oamenii se concentrează mai bine după o ceaşcă de cafea. Consumul de cafea pe termen lung poate reduce riscul bolii Alzheimer.

Foto : Ziar de Sanatate

Leave A Comment

%d bloggers like this: