Preşedintele Klaus Iohannis : Rezultatele bune din topul national al firmelor – umbrite de evolutia economiei

November 8, 2018
253 Views

Rezultatele bune din topul naţional al firmelor sunt umbrite de evoluţia economiei, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis la Gala Topului Naţional al Firmelor, ediţia a XXV-a.

“Companiile pe care le conduceţi reprezintă exemple de urmat privind modul în care, prin eforturi şi riscuri asumate, dar şi prin seriozitate şi consecvenţă, mediul de afaceri românesc devine mai puternic, mai performant şi, în final, creează bunăstare pentru noi toţi. Însă este important să avem în vedere faptul că, dincolo de recorduri temporare sau conjuncturale, dezvoltarea sustenabilă are loc doar dacă se bazează pe creşterea susţinută şi calitativă a investiţiilor şi a productivităţii. Este foarte îmbucurător să observăm rezultatele bune din Topul Naţional al Firmelor, dar acestea sunt umbrite de evoluţia economiei, care în prima parte a anului este marcată de încetinirea creşterii economice spre 4%, comparativ cu pompoasa prognoză oficială de 5,5%”, a afirmat şeful statului.

El a evidenţiat că, fără să existe schimbări semnificative în tiparul execuţiei bugetare, după trei trimestre, bugetul naţional înregistrează un deficit mai mult decât dublu faţă de anul anterior, ceea ce sporeşte riscul depăşirii pragului de 3% din PIB.

“Lipsa de viziune, de anticipaţie şi de prevedere în planul finanţelor publice este evidentă atunci când prognoza de creştere economică ajunge să fie ratată, când veniturile bugetare se află departe de obiectivele iniţiale şi sunt perpetuate carenţe în colectare, când folosirea fondurilor europene este dezamăgitoare, iar investiţiile publice rămân pe hârtie”, a afirmat şeful statului.

Potrivit preşedintelui, economia românească traversează un amplu proces de transformare, în contextul schimbărilor generate de digitalizare “şi de revoluţia industrială 4.0, la noi mai ales 0” şi, în această privinţă, industria auto şi industria IT sunt vectori principali, cu creşteri cantitative, dar mai ales calitative.

Foto : www.presidency.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: