Daniel Buda: PPE este singurul partid european preocupat cu adevărat de viitorul Uniunii Europene!

November 8, 2018
570 Views

În cadrul Congresului PPE de la Helsinki a avut loc o dezbatere extrem de interesantă între cei doi candidați pentru poziția de #Spitzenkandidat, adică reprezentantul PPE care va candida la funcția de președinte al Comisiei Europene. Pentru această funcție, s-au înscris președintele Grupului PPE din Parlamentul European, domnul Manfred Weber care va fi susținut și de către PNL precum și fostul prim-ministru al Finlandei, domnul Alexander Stubb. Dezbaterea s-a axact pe obiectivele viitoare ale președintelui Comisiei Europene.

Astfel, domnul Manfred Weber a subliniat în intervenția sa faptul că Europa trebuie să rămână unită pentru a se afirma pe scena mondială, dorind să reconstruiască podurile între Vest și Est, Nord și Sud.

În calitate de președinte al celui mai mare grup politic din Parlamentul European din 2014, domnul Manfred Weber a jucat un rol-cheie în a face Grupul PPE cea mai unită forță politică în plen. În cadrul conducerii grupului, Parlamentul a transformat multe propuneri ale grupului PPE în legi, cum ar fi Directiva PNR, noul mecanism de suspendare a călătoriilor fără viză, recenta propunere de recrutare a 10.000 de agenți suplimentari de frontieră și de coastă Frontex și bilete gratuite Interrail pentru tinerii de peste18 ani. Acesta a fost reales în 2016, cu 98% din voturi.

Manfred Weber este inginer de comerț și a înființat două companii start-up de succes. Având în vedere valorile democrației creștine ca ghid, el a fost activ în politică de la o vârstă fragedă. Cu rădăcini în Bavaria rurală inferioară, Weber a câștigat primul mandat de parlamentar în Bavaria la 29 de ani. Astăzi el este vicepreședintele CSU din Bavaria, cel de-al treilea mai mare partid din Germania.

De cealaltă parte, domnul Alexander Stubb a propus o viziune pentru Europa construită în jurul a șase mari concepte: valori europene, revoluție digitală, o economie europeană care funcționează pentru toți, ameliorarea schimbărilor climatice, rezolvarea crizei migranților, crearea unei europe sigure.

Alexander Stubb s-a născut pe 1 aprilie 1968 și a deținut funcțiile de prim-ministru al Finlandei, ministru al finanțelor, ministru de externe, ministru al comerțului din Finlanda între 2008 și 2016, A fost membru al PE din 2004 până în 2008 și în Parlamentul Național din 2011 până în 2017. El a fost președinte al Partidului Național de Coaliție (Kokoomus) în perioada 2014-2016 și în prezent este vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții (BEI).

Cu privire la viitorul sectorului agricol, arât domnul Manfred Weber cât și domnul Alexander Stubb au subliniat rolul crucial al fermierilor în UE și nevoia ca acest sector să beneficieze în continuare de sprijin financiar consistent în viitorul Cadru Financiar Multianual.
Sunt convins că după ziua de astăzi, când cei peste 750 de delegați prezenți la Congres vor alege #Spitzenkandidat-ul, atât PPE cât mai ales UE vor fi mai puternice și mai unite în jurul obiectivelor comune.

Leave A Comment

%d bloggers like this: