USR : Decizia CCR privind Codul administrativ, o victorie in lupta anticoruptie

November 7, 2018
560 Views

Uniunea Salvaţi România (USR) apreciază că decizia CCR de marţi prin care Codul administrativ a fost declarat neconstituţional în ansamblu este o victorie în lupta anticorupţie, deoarece, în opinia acestui partid, planul PSD-ALDE era să renunţe la toate criteriile de integritate şi performanţă şi să politizeze întreaga administraţie.
“Am fost singurul partid care a spus că acest Cod administrativ nu era necesar. Mă bucur că nu vor intra în vigoare pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consiliu judeţean, numirile politice în administraţie şi luarea deciziilor de patrimoniu cu doar 50%+1 din totalul consilierilor locali/judeţeni în funcţie (în loc de 2/3). USR susţine că administraţia publică trebuie să lucreze în interesul cetăţenilor, nu al politicienilor, şi asta se poate observa din legile şi amendamentele pe care noi le depunem mereu în Parlament”, a declarat, marţi, conform unui comunicat de presă, senatoarea Florina Presadă, reprezentanta USR în Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ.
Potrivit aceluiaşi comunicat, USR a depus sute de amendamente la Codul administrativ în comisia specială, pentru a păstra administraţia publică curată, departe de interesele partidelor sau ale grupurilor de interese de orice fel, însă majoritatea PSD-ALDE-UMDE s-a impus prin vot.

Leave A Comment

%d bloggers like this: