Consiliul Judetean Cluj- Pe fonduri europene : Așa va arăta Castelul Bánffy din Răscruci

November 7, 2018
1,672 Views

Castelul de la Răscruci reprezintă o valoare istorică importantă. Construit din rămășițele și pe locul unui conac deteriorat, în revoluția din anii 1848-1849, a fost reconstruit în anul 1859 de către baronul Bánffy Albert. Castelul are două fațade principale și este dispus pe 3 nivele (subsol, parter, etaj) și mansardă, fiind înconjurat de un parc cu o vastă întindere, suprafața totală a terenului fiind de 56.128 mp. Reabilitarea acestui obiectiv şi deschiderea lui pentru vizitatori, va contribui la dezvoltarea considerabilă a turismului aducând totodată beneficii în ceea ce priveşte dezvoltarea economică a întregii zone. 
Începând cu data de ieri, s-a scos la licitație execuția lucrărilor de restaurare și conservare a Ansamblului monument – castel și parc Banffy din Răscruci.
Anunțul privind concursul de atribuire a contractului de execuție, a lucrărilor de restaurare și conservare în cadrul proiectului ,,Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a ansamblului monument istoric castel Bánffy, sat Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj” , a fost publicat ieri, 6 noiembrie 2018, în noul Sistem Electronic de Achiziții Publice.
Valoarea totală estimată a lucrărilor de restaurare și conservare este de 13.473.392,55 RON fără TVA, cu o durată de execuție de 24 de luni. În ceea ce privește criteriul de atribuire, acesta este reprezentat de raportul calitate-preț, ponderea alocată factorului preț fiind de 60% iar cea care va reveni factorului tehnic va fi de 40%.

Leave A Comment

%d bloggers like this: