Romania, membra a Consiliului Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor

November 6, 2018
450 Views

România, alături de Federaţia Rusă, Polonia, Azerbaidjan şi Republica Cehă, a obţinut luni mandat în Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), după ce 137 dintre cele 179 de state membre prezente la Conferinţa Plenipotenţiarilor au votat în favoarea sa, informează un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).
“România a obţinut cele mai multe voturi la alegerile pentru Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, în cadrul Conferinţei Plenipotenţiarilor, care are loc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite. 137 dintre cele 179 de state membre prezente au votat în favoarea României! Este un mare succes pentru ţara noastră, pentru că astfel vom avea un cuvânt important de spus în conducerea organizaţiei care dă direcţia la nivel internaţional în domeniul telecomunicaţiilor’, a declarat preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu.
Potrivit ANCOM, România a participat la alegeri în cadrul Regiunii C (Europa de Est şi Asia de Nord), unde şapte ţări au candidat pentru cinci locuri. Rezultatul final al procesului electoral a fost următorul: România – 137 de voturi, Federaţia Rusă – 136 de voturi, Polonia – 125 de voturi, Azerbaidjan – 119 voturi, Republica Cehă – 112 voturi, Bulgaria – 110 voturi şi Kârgâzstan – 95 de voturi.

Leave A Comment

%d bloggers like this: