FESTIVALUL MOZART, Ediția a 28-a, Cluj-Napoca, 16-22 noiembrie 2018

November 6, 2018
666 Views

Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj ,Festivalul Mozart a ajuns la cea de a 28-a ediție și va avea loc din 16 până în 22 noiembrie. Formatul cu care publicul clujean s-a obișnuit rămâne în esență neschimbat însă propune de această dată un eveniment inedit în parteneriat cu Cinema Victoria, protecția specială a filmului Nannerl în regia lui René Féret. Finalul festivalului va fi, așadar, marcat de această dată nu de un concert simfonic, ci de un simpozion și de vizionarea unui film.
Vor fi prezenți soliști și formații care de-a lungul anilor ne-au oferit bucuria unor concerte de neuitat, dar și artiști care se vor afla pentru prima dată pe scenele festivalului, venind din diferite colțuri ale lumii: dirijorul Kevin Griffiths, pianista Mirabela Dina, violista Aida Carmen Soanea împreună cu Antonio Piricone la fortepiano, pianista Aurelia Vișovan. Vom asculta din nou formații îndrăgite – Cvartetul Arcadia, Orchestra simfonică a Filarmonicii „Transilvania”, iar în ultima zi a festivalului ne vom bucura de o noutate a festivalului, vizionarea unui film despre compozitor.
Concursul de interpretare este dedicat formațiilor camerale, mai precis a cvartetului de coarde. Juriul va fi format din personalități marcante ale vieții muzicale, din țară și din străinătate.
Organizarea Festivalului îi revine în continuare Societății Române Mozart în parteneriat cu Filarmonica „Transilvania”, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și Cinema „Victoria”.
Parteneri: Centrul Cultural German Cluj
Sponsori: Editura Bärenreiter, Centrul Medical Jamgossian, Cofetăria Friandise, Florăria Doroty’s, Rotary Club Cluj-Napoca, Hotel City Central Cluj
Parteneri Media: TVR, cluj.media, Radio România Cluj, Radio România Cultural, I like Cluj, Făclia, cluj.com, orasulcluj.ro, dispersie, Clujul Cultural, Clujlife, Cotidianul Transilvan, Radio Domeldo, MK.

Leave A Comment

%d bloggers like this: