Preşedintele Klaus Iohannis va participa la evenimentele dedicate Centenarului Armistitiului organizate la Paris

October 31, 2018
517 Views

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, pe 10 şi 11 noiembrie, la Paris, la o serie de evenimente dedicate Centenarului Armistiţiului care a pus capăt ostilităţilor din Primului Război Mondial, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului va fi prezent, alături de liderii ţărilor beligerante din Primul Război Mondial, precum şi de cei ai ţărilor care au sprijinit efortul de război, la Arcul de Triumf, unde va avea loc ceremonia Centenarului Armistiţiului.

Preşedintele Klaus Iohannis va participa şi la deschiderea Forumului de Pace de la Paris, o iniţiativă a preşedintelui francez, Emmanuel Macron, care îşi propune să genereze proiecte concrete în spiritul multilateralismului şi al cooperării contemporane, în sprijinul păcii.

De asemenea, cu ocazia vizitei la Paris, şeful statului se va întâlni cu studenţi, masteranzi şi doctoranzi români din regiunea pariziană implicaţi în cercetarea ştiinţifică.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea, organizată la Ambasada României la Paris, este dedicată contribuţiei româneşti la dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri.

Participarea preşedintelui Iohannis la evenimentele dedicate Centenarului Armistiţiului are loc la invitaţia omologului său francez, Emmanuel Macron. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: