Parlamentul a amânat dezbaterea privind solicitarea PNL de revocare a Avocatului Poporului

October 30, 2018
554 Views

Biroul Permanent Reunit al Parlamentului a amânat, luni, votul asupra solicitării depuse de PNL pentru revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului, fără să stabilească un termen de adoptare a unei decizii, a anunţat după şedinţa BPR, liberalul Raluca Turcan.
„Majoritatea parlamentară PSD-ALDE a făcut astăzi zid în jurul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Solicitarea PNL de demarare a procedurii de revocare a avocatului poporului, care s-a transformat în avocatul infractorilor, a fost amânată până la o dată la care vor catadicsi să intre măcar într-un cadru legal de respingere a acestei solicitări”, a declarat Raluca Turcan.
PNL a depus luni, în Biroul Permanent Reunit al Parlamentului, o solicitare pentru revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului.
„PNL a depus solicitarea de începere a revocării avocatului poporului, care s-a situat în afara constituţional şi a legii de funcţionare a acestei instituţii. Victor Ciorbea a preferat să se pună în slujba persoanelor care se protejează de lupta împotriva corupţiei în detrimentul cetăţenilor ale căror drepturi fundamentale ar trebui să le apere. Această instituţie a fost creată pentru a apăra drepturile şi libertăţile persoanelor fizice în raport cu autorităţile publice. Această prevedere din Legea de organizare şi funcţionare a fost încălcată în momentul în care Victor Ciorbea a luat instituţia Avocatul Poporului pe persoană fizică, a fugit în Statele Unite pentru a favoriza infractorii prin ordonanţele de urgenţă pe justiţie date de către acest Guvern, punând în pericol respectarea drepturilor cetăţenilor liberi. Pentru că, în momentul în care nu desemnezi înlocuitor, înseamnă că de fapt atribuţia pe care o ai de a-i apăra pe cetăţeni este încălcată”, a adăugat Raluca Turcan.

Printre motivele invocate de PNL pentru revocarea lui Victor Ciorbea de la conducerea Avocatului Poporului se numără „blocarea activităţii instituţiei în raport cu cetăţenii”, prin nedelegarea atribuţiilor în timpul concediului acestuia de odihnă.

Leave A Comment

%d bloggers like this: