Jandarmul Ivan Claudian antrenează tinerii cu dizabilități din Cluj-Napoca

October 30, 2018
560 Views

Jandarmul este subofițer operativ la Detașamentul Antiterorist din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, iar în timpul liber este președinte și antrenor la Club Sportiv Sentoky, în cadrul căruia antrenează o grupă din care fac parte persoane cu dizabilități, nevăzători sau persoane cu sindromul Down.
Plt. Maj Ivan Claudian deține centura neagră în Ju Jitsu și este practicant de kick-box. Acesta se ocupă de tinerii cu dizabilități din Cluj-Napoca de aproximativ patru ani, îi învață atât tehnici de autoapărare, cât și para-karate pentru a participa la concursuri. De altfel, Ivan Claudian participă cu ei la competiții interne și internaționale, unde aceștia au obținut diferite premii.
De asemenea, Plt. Maj Ivan Claudian a organizat o competiție internațională de para-karate la Cluj-Napoca, anul acesta având loc cea de-a doua ediție a Cupei României și a Cupei Internaționale a Transilvaniei de para-karate pentru persoane cu dizabilități.
Una dintre persoanele antrenate de Plt. Maj Ivan Claudian este campioană națională și urmează să participe în perioada 5-11 noiembrie 2018 la Campionatul Mondial de Para-Karate ce va avea loc în Madrid, Spania.
Prin protocolul de colaborare cu Club Sportiv Sentoky, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca susține și promovează sportul pentru persoanele cu dizabilități, punând la dispoziție sala de sport pentru antrenamentul tinerilor cu nevoi speciale.

Leave A Comment

%d bloggers like this: