Studiu. 8 din 10 români sunt invidioși pe colegi și prieteni

October 29, 2018
522 Views

Românii se închină la moaște, dar apoi strâng din dinți și se uită strâmb în curtea vecinului. 8 din 10 români sunt invidioși pe colegii de serviciu, iar apoape jumătate recunosc că nu le e ușor când văd că prietenii își cumpără mașini și apartamente noi. Această maladie a secolului 21 a devenit o provocare pentru psihologi dar și pentru specialiștii în resurse umane.
80% din românii care au participat la un studiu realizat de Gfk pentru presone au recunoscut că sunt invidioși pe colegii de serviciu și pe situația profesioanală a acestora.
Sunt triști la fiecare avansare pe care o văd în firmă și atunci când află că un coleg a luat o primă.
Sunt angajați care din aceste motive își pierd randamentul. Şi este o provocare pentru specialiștii în resurse umane să rezolve această problemă.
Mai mult, 76% dintre participanţii la studiu sunt invidioși pe stilul de viață al prietenilor, pe vacanțele lor în străinatate şi aproape jumătate dintre ei sunt deranjați cand cunoscuţii își cumpără mașini sau case.
Totuşi, doar 23% din cei care au răspuns studiului consideră că invidia este principala trasătură negativă a românilor.
Un sfert dintre românii care au participat la studiu au spus că își compară realizările cu ceea ce fac ceilalți. Prieteni sau cunoscuți.
Specialiștii spun că le-ar fi mult mai ușor dacă s-ar concentra să își realizeze propriile obiective.
Pe de altă parte, aproape jumătate dintre participanţii la stiudiu au mărturisit că tot invidia îi motivează să își realizeze obiectivele.
Studiul a fost realizat în luna mai pe un eșantion de 500 de persoane.

Leave A Comment

%d bloggers like this: