China a inaugurat cel mai mare pod peste mare din lume. (VIDEO )

October 23, 2018
641 Views

China a inaugurat oficial, marți, cel mai lung pod peste mare din lume, care leagă China continentală de teritoriile semi-autonome Hong Kong și Macao, informează CNN.

Podul rutier are o lungime de 55 de kilometri și a fost terminat în nouă ani. Lucrarea este un element cheie în infrastructura așa-numitei Grater Bay Area, o zonă economică de 56.500 de kilometri pătrați din sudul Chinei, ce cuprinde 11 orașe cu o populație totală de 68 de milioane de oameni.

Podul permite scurtarea timpului de călătorie între Hong Kong și zona meropolitană Pearl River Delta (Greater Bay), la doar trei ore cu mașina. Șoferii din Hong Kong au nevoie, pentru a trece podul, de un permis special.

Criticii proiectului susțin că în Hong Kong cererea pentru acest sistem de transport este redusă, iar calea ferată și podul Shenzhen-Zhongshan, ce va fi terminat în 2024 va reduce traficul în zonă cu 25% în 20 de ani. Iar unii văd podul drept un instrument al Guvernului chinez de a-și spori influența in Hong Kong, ce are un sistem judiciar independent și o legislatură semi-democratică.

video

Leave A Comment

%d bloggers like this: