Sisteme de alarma cu infrarosu si dispozitive de stocare a imaginilor HD de ultima generatie, la Romanian Security Fair 2018

October 19, 2018
617 Views

Un număr de 62 de companii din România, Ungaria, Italia, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi Slovacia expun, în aceste zile, la cea de-a V-a ediţie a Romanian Security Fair (RSF) de la Romexpo.

Vizitatorii evenimentului au ocazia ca, pe parcursul celor trei zile de expoziţie (18 – 20 octombrie), să asiste la prezentări ce vor acoperi atât soluţii tehnice de ultimă generaţie, cât şi proiecte integrate şi exemple concrete.

Una dintre aceste soluţii inovative de securitate este sistemul de alarmă Inferno. Este vorba despre o alarmă, care, spre deosebire de sistemele obişnuite, are o barieră fonică ce nu poate fi ignorată. Potrivit dezvoltatorilor, aceasta nu numai că avertizează infractorul că a fost descoperit, ci are şi o acţiune directă asupra lui prin emiterea spectrului de sunet patentat menit să nu poată fi suportat mai mult de câteva secunde. Astfel, infractorul îşi va pune mâinile pe urechi şi va căuta calea cea mai scurtă de a părăsi zona protejată. Alarmele Inferno au o construcţie robustă şi nu pot fi deteriorate în încercarea de a elimina sursa de sunet insuportabil.

În zona altui stand expoziţional sunt prezentate soluţii şi sisteme de securitate destinate perimetrelor exterioare expuse riscurilor. Astfel, cei de la Optex aduc la RSF 2018 o serie de echipamente, cum ar fi cele din seria Shield – VXS şi BXS. Modelele VXS sunt recomandate pentru detecţie timpurie la exterior, cu ajutorul tehnologiei PIR (passive infrared), şi care pot detecta prezenţa corpurilor străine emiţătoare de radiaţie în spectrul infraroşu pe o rază de până la 12 metri, cu un unghi de acoperire de 900 şi o împărţire în 16 zone. De asemenea, detectoarele din seria HX asigură o detecţie volumetrică pe distanţe de până la 12 metri, cu un unghi de cuprindere de 850 şi o împărţire posibilă pentru 94 de zone.

Nu în ultimul rând, cu echipamentele din seria RedScan, ce utilizează tehnologia LiDAR, se pot detecta dimensiunea, viteza şi distanţa la care se află un corp în mişcare, iar datele sunt procesate ulterior pe baza unui algoritm unic, care maximizeaza eficienţa detecţiei şi reduce la minimum probabilitatea alarmelor false.

Un alt tip de echipamente destinate securităţii sunt soluţiile Seagate de stocare, optimizate pentru supraveghere. Practic, este vorba despre soluţii de stocare din seria de discuri SkyHawk care pun la dispoziţia clienţilor o serie de avantaje majore, printre care versiuni ale produselor cu capacităţi de la 1 TB până la 14 TB şi peste 10.000 de ore de stocare video HD. În plus, senzorii de vibraţie la rotaţie (RV) permit menţinerea unui nivel de performanţă ridicat în sisteme RAID sau multi-drive, oferind astfel celor interesaţi flexibilitatea de a-şi dezvolta afacerile într-o piaţă NVR (Recordere video de reţea) aflată în continuă creştere şi de a scala sisteme de supraveghere existente atunci când situaţia o cere.

În cadrul expo-conferinţei de la Romexpo, este acoperit şi segmentul de asigurare a locuinţelor, iar vizitatorii pot testa sistemul RoboCasa, chatbot-ul lansat în cadrul campaniei ‘Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe’, primul care oferă informaţii despre asigurarea şi siguranţa locuinţelor.

Ediţia 2018 a evenimentului Romanian Security Fair (RSF), cel mai important eveniment al industriei româneşti de securitate, a debutat joi la Centrul Expoziţional Romexpo.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: