“GRAND ASSEMBLÉ” , editia a IV-a , Festivalul european al scolilor de balet, 26-29 octombrie 2018, Cluj-Napoca

October 17, 2018
1,225 Views

“GRAND ASSEMBLÉ” editia a IV-a ,Festivalul european al scolilor de balet, 26-29 octombrie 2018, Cluj-Napoca este organizat de Fundația Culturală „Simona Noja” în parteneriat cu: Opera Națională Română, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca și Proiectul de caritate “Hand in Hand” din Viena.
Prin Festivalul european al scolilor de balet „Grand Assemblé” s-a dorit de la bun început crearea unui cadru elevat al comunicării artistice coregrafice între școlile de balet vocaționale din România și din străinătate, în care tinerii artiști și maeștrii lor să își prezinte publicului clujean, pe scena mare a Operei Naționale Române, cele mai recente creații. Prin conlucrarea strânsă cu platforma clujeană de promovare a talentelor coregrafice – Balet Transilvania – iată, am reușit în cele 3 ediții anterioare ale festivalului, să aducem la Cluj în jur de 300 de tineri balerini, de la 32 de școli din 13 țări și 5 continente.
Conceptul de mozaic în evoluție al festivalului va fi continuat și la cea de-a IV ediție: workshop-uri, demonstrații de dans, întâlniri interdisciplinare pe tema „Modele de gândire estetică pentru tinerii balerini” și se va încheia cu cea de-a X-a Demonstrație de balet, purtând numele: „Balet Transilvania în anul centenarului Marii Uniri”.
Fundația sărbătorește marele act de voință națională românească de la 1 decembrie 1918, reamintind de valorile și crezul strămoșilor în „spiritualizarea națiunii” prin continua educație, care, în sens inițiatic, devine act de purificare și transformare a individului și a întregii națiuni.
Oamenii de știință, artiștii și profesorii invitați vor îndemna tinerii la concurență și inițiativă, vor îmbogăți experienta fiecărui participant, fie artist în devenire, fie artist deja consacrat, cu trăiri unice, care în timp, să devină ancore de inspirație și forță.
Credem că astfel, fundația poate participa activ la promovarea orașului Cluj-Napoca, a Transilvaniei și a României în circuitul internațional al valorilor.“
Simona Noja-Nebyla

Leave A Comment

%d bloggers like this: