Deputat PNL de Cluj, Sorin MOLDOVAN – Invitație pentru a face Legea Educației o lege mai bună

October 17, 2018
794 Views
În calitate de membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, ieri, am trimis o scrisoare organizațiilor studențești din Cluj și studenților senatori ai Universității Babeş Bolyai. Sper ca prin acest demers să reușesc să deschid un canal de comunicare și colaborare cu studenții din universitățile județului Cluj.
Învățământul universitar este într-o cădere liberă. “Rătăcirile” din politicile educaționale au făcut ca valoarea diplomelor să scadă foarte mult pe piața muncii. Dacă în urmă cu 15 ani aveam mai mulți tineri interesați să-și continue studiile fie într-o școală de meserii, fie în mediul universitar, acum, pare că lucrurile s-au schimbat. Mulți nu mai văd diploma ca pe un colac de salvare, ci ca pe o cheltuială inutilă de timp și bani. Acest lucru trebuie să se schimbe cât mai repede întrucât România este pe primul loc în Europa la deficitul de forță de muncă. 72% dintre companiile românești nu găsesc personal calificat pentru posturile scoase la concurs. România nu poate reține și nici nu mai poate atrage talente.
Pentru a ajunge la rezultatele dorite trebuie să avem un învățământ calitativ. România are nevoie de forță de muncă bine calificată. Doar așa putem crește productivitatea muncii și salariile fiecărui angajat în parte. Doar prin educație de calitate și calificări înalte, vom putea îndrepta lucrurile în România.
Ministrul demisionar al educației, domnul Valentin Popa, ne-a arătat cum se taxează performanța și se încurajează mediocritatea și amatorismul în sistemul universitar. Cum universități prestigioase, cu tradiție, au primit locuri mai puține, iar universități care s-au remarcat doar la nivelul conducerii, prin scrisoarea de susținere pe care au redactat-o în beneficiul domnului ministru, la momentul preluării mandatului, au primit locuri suplimentare.
Astfel, demersul meu vine ca o invitație pentru a face Legea Educației o lege mai bună.
Cei interesați de îmbunătățirea legislației sistemului educațional mă pot contacta la biroul parlamentar din Cluj-Napoca de pe Bulevardul Eroilor nr.2, etaj 1 sau prin e-mail la adresa sorin.moldovan@cdep.ro.
Sorin-Dan MOLDOVAN
Deputat

Leave A Comment

%d bloggers like this: