Au început lucrările de asfaltare pe ultimele două sectoare ale drumului judeţean DJ 161D

October 16, 2018
413 Views

Consiliul Judeţean Cluj aduce la cunoştinţa participanţilor la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că pe drumul judeţean DJ 161D, mai exact pe sectoarele de drum DJ 172F – Nireş şi Unguraş – Valea Unguraşului au demarat lucrările de întreţinere constând în aşternere de covor asfaltic cu preluare de denivelări.
„Având în vedere condițiile meteorologice încă favorabile din această perioadă, am dispus începerea lucrărilor de asfaltare pe această rută județeană importantă pentru locuitorii comunelor Mica și Unguraș, deoarece le facilitează un acces rapid spre cele două oraşe importante din această zonă a judeţului, respectiv Dej şi Gherla. Lucrările se realizează doar pe timpul zilei când se înregistrează temperaturi pozitive, optime turnării de asfalt”, a precizat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Sectoarele de drum vizate au o lungime totală însumată de 9,45 kilometri, dintre care 3,4 kilometri sunt cuprinși între kilometrul 10+400 şi kilometrul 13+800, iar 6,05 kilometri sunt cuprinși între kilometrul 25+350 şi kilometrul 31+400. În acest moment, tronsonul de drum în lungime de 3,4 kilometri este asfaltat în proporţie de 75%, pe ambele sensuri de circulaţie.
De asemenea, în vederea aşternerii stratului de asfalt sunt executate lucrări constând în plombări şi burduşiri, urmând ca pentru finalizarea lucrărilor să se realizeze acostamente, curăţare de şanţuri şi rigole, desfundare de podeţe, cosiri de vegetaţie, precum şi executarea de marcaje rutiere.
Reamintim în acest context faptul că în cursul acestui an au fost executate lucrări de asfaltare și pe celălalt tronson al drumului judeţean DJ 161D, între kilometri 14+000 şi 18+000, mai exact pe raza localităţii Nireş, comuna Mica

Leave A Comment

%d bloggers like this: