Eurodeputatul Cătălin Ivan a lansat sâmbătă, la Iaşi, un partid care se doreşte a fi un ‘nou tip de construcţie politică’ – Alternativa pentru Demnitate Naţională (ADN).

October 15, 2018
494 Views

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că ADN este un partid pro-european, are ideea de consens şi nu va avea preşedinte.
‘Am fost întrebat dacă voi fi preşedintele acestui partid şi am răspuns răspicat că nu, ADN nu are preşedinte. ADN se bazează pe o echipă de coordonare cu coordonatori pe fiecare domeniu important al vieţii noastre cotidiene, cei mai buni specialişti, cei cu competenţa cea mai mare în domeniul respectiv. Autorităţile în domeniul învăţământului, sănătăţii, mediului, agriculturii, economiei iau deciziile prin consens. Toţi trebuie să cadă de acord că o soluţie propusă este cea mai bună şi respectă principiile pe care ni le-am asumat. Niciodată în ADN nu o să vorbească un om despre toate. O dată pe an are loc agora Alternativa pentru Demnitate Naţională, a declarat Cătălin Ivan în faţa celor prezenţi la eveniment.
Potrivit acestuia, programul politic al ADN se va baza pe grupuri de lucru, iar cei care vor avea funcţii vor avea ataşat, tehnologic vorbind, contract smart.
‘Acest contract smart se execută de la sine. În momentul în care două părţi cad de acord asupra a două principii de lucru, niciunul nici celălalt nu mai pot interveni asupra acestui contract. El se întâmplă de la sine. (…) Oricine din ADN va ajunge într-o funcţie îşi va asuma o responsabilitate publică, va fi condiţionat de ce am promis în campania electorală şi ce va reuşi să facă. Neîndeplinirea acestor obiective atrage penalizări până la pierderea mandatului’, a spus Cătălin Ivan.
El a anunţat totodată lansarea unei aplicaţii denumită ADN.ro, prin intermediul căreia utilizatorii pot deveni membri ai noii platforme politice, pot găsi informaţii despre platforma politică şi pot lua parte la discuţii.
Eurodeputatul a făcut şi o radiografie a partidelor politice clasice, subliniind în acest sens că acestea se confruntă cu probleme, cum ar fi lipsa de transparenţă, nepotismul, lipsa de competenţă, dependenţa de un lider providenţial, demagogia.

Leave A Comment

%d bloggers like this: