Despre Festivalul Comedy Cluj

October 14, 2018
505 Views

În 2018, Comedy Cluj propune publicului să descopere comedia cotidiană indiferent de forma sub care aceasta se manifestă. Pe lângă secțiunea de film care rămâne o componentă de bază, festivalul aduce în prim plan spectacole de teatru, stand-up, teatru de improvizație și alte proiecte speciale cu subiecte ce țin de cultura internetului, educație media sau ilustrații comice. Prin noua sa abordare, Comedy Cluj urmărește să ajute publicul să înțeleagă și alte moduri de manifestare ale comediei.

Primele 8 ediții ale festivalului au fost axate pe film, aducând în fața publicului peste 900 de proiecții de filme de comedie de lung și scurt metraj din toată lumea, iar din 2015 s-au introdus primele spectacole de teatru de comedie.

De-a lungul anilor, Comedy Cluj a fost vizitat de sute de profesioniști din domeniul filmului de pe tot globul, Igor Mirkovic, Mihai Fulger, Mike Ott, Denis Dreith, Noel Witts, Andre Ceuterick, Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Matjaž Javšnik, Maja Bogojevic, Jérôme Enrico, Massimo Gaudioso, Dan Burlac fiind doar câteva nume care au fost la Cluj în timpul festivalului.

Din 2017, Comedy Cluj este organizat de Asociația Creative Ways și Lagom Agency. Festivalul a fost înființat în octombrie 2009, având ca scop principal prezentarea filmelor de comedie și a formelor de umor întâlnite în jurul lumii către publicul românesc și crearea unui spațiu de întâlnire pentru profesioniștii ce abordează acest gen.

Sursa : www.comedycluj.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: