Clujul este primul oraş din estul Europei finanţat de la Bruxelles pentru pregătirea revoluţiei industriale 4.0. Ce presupun proiectele de 5,6 milioane de euro

October 12, 2018
568 Views

Cluj-Napoca este unul dintre cele 22 de oraşe care vor beneficia de o finanţare totală de 92 milioane de euro, prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), pentru soluţii inovatoare în ceea ce priveşte abordarea unor provocări urbane, cum ar fi calitatea aerului, schimbările climatice, locuinţele, locurile de muncă şi competenţele pentru economia locală.
Cluj-Napoca este primul oraş din estul Europei care primeşte o finanţare nerambursabilă de 98% de la Comisia Europeană, prin programul Urban Innovative Actions. Proiecul de finanţare a fost depus de către Primăria Cluj-Napoca şi Centrul Cultural Clujean, este în valoare de 5,6 milioane de euro şi are ca obiect analiza si testarea unor scenarii care să permită sectorului cultural, academic, de afaceri şi administraţiei şi, în general, comunităţii să se pregătească pentru schimbările pe care următorii 20 de ani le vor aduce în piaţa forţei de muncă.
„Viitorul oraşului depinde de muncă şi vrem să ne asigurăm că ne putem pregăti ca oraş din timp pentru schimbările sociale şi de tehnologie care au loc în acest moment în lume. Putem face acest lucru cel mai bine printr-un parteneriat puternic între administraţia locală, mediul cultural, academic, de afaceri şi cel social. Ne bucurăm că prin acest proiect putem să punem în valoare investiţia de la CREIC aducând în acest fel dotări specifice industriei 4.0 (n.r. – situaţia în care toate companiile vor fi nevoite în următorii ani să funcţioneze în srânsă legătură cu programele de calculator), în valoare de 2 milioane de euro”, a declarat primarul Emil Boc.

Leave A Comment

%d bloggers like this: